Annons
Annons

Många bäckar små

Ingen pasta utan riven ost! Och vad gör
man med den där lilla resten som blir kvar efter middagen?

 

Jag sparar, såklart, i mina
miniburkar. (Jag försökte få salt och pepparströarna att se ut
som tändsticksaskar, bara så att ni skulle kunna jämföra
storleken.)

 

Jag har små miniburkar som redan är
märkta ”ost”, och i dem åker små slattar ner och så in
i frysen.

 

Så kommer då den där dagen när det
är dags att göra varma mackor, baka pizza eller gratinera i ugn. Då
finns det alltid riven ost på lut.

 

Det kan ju tyckas urfånigt att spara
så små rester, men jag håller envist på att ”många bäckar
små blir en stor å”.

 

Tips för hur du kan använda riven
ost:

-Strö över lasagne

-Strö över gratänger

-Strö över omelett

-Till varma mackor

-Till pizza

-I ristto

-I ostsås (till exempelvis Fisk
florentine)

Gunilla Blixt

Om Gunilla Blixt

Hälsokock och matjournalist sedan 1994.
Det här inlägget postades i matsvinn, resursklokt. Bokmärk permalänken.

2 svar till Många bäckar små

  1. Sara Hammarkrantz skriver:

    Gordelia!
    Vad härligt att se dig här! Nu har Edith och Green Living gjort ett riktigt kap. Jag sparar mina ostkanter och fortsätter följa din blogg. Kram!