Annons
Annons

Ska grisar äta limpa?

Ska tjänligt verkligen bröd kastas bort? Kanske kan vi minska ner några ton med att ta tillvara brödet.

Fazer (som äger bl a Skogaholms bröd), uppger i DN att de kasserar 47 244 ton bröd varje år, bröd som blir till djurfoder. Och det finns fler bagerier än Fazer.

Och ska djur verkligen äta bröd?

(Jag är verkligen lekman när det gäller djurfoder, men det förefaller mig onaturligt att bröd skulle vara bra föda för djur. Inte ens grisar, som faktiskt har till uppgift att hjälpa oss med att äta upp överbliven mat, kan väl ändå i längden må bra av att äta stora mängder bröd? Och är det resursklokt att utfodra djur med olämplig föda? Men det var en parentes!)

Varför inte sälja allt bröd som har tre dagar kvar till utgångsdatum till halva priset? Köpa gammalt bröd, tänker du, nu går väl ändå Gunilla till överdrift?

Nej, inte gammalt bröd. Bröd som har tre dagar kvar till utgångsdatum. Idag plockas det brödet bort från butikshyllorna och skickas från butiken med en transportbil för att bli djurfoder.

Jag skulle med glädje köpa det brödet för halva priset. Innan det blir gammalt.

Gunilla Blixt

Om Gunilla Blixt

Hälsokock och matjournalist sedan 1994.
Det här inlägget postades i matsvinn, resursklokt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.