Annons
Annons

Stressad? Ge dig iväg och träna!

Hej på er! Måndag igen!?

Jag tycker att veckorna den här hösten har gått riktigt fort. Jag har flera extra intensiva veckor bakom mig. Jag pluggar just nu min sista termin till att bli socionom och utför nu under hösten min praktik på socialtjänsten. Det tar på krafterna och kan nog liknas med ” att vara ny på jobbet”.

Jag har varit rätt slut vissa dagar när jag har suttit på bussen  på väg hem. Så där pigg och fräsch som jag kände mig efter semestern känns väääldigt avlägset just nu :) . Förutom att vara på praktiken så ska ju även in, det ska storhandlas, tvättas och städas. Man ska hinna umgås med sina vänner och pojkvän. Rasta och mysa med hundarna. Läsa intressanta böcker, rida hästarna, planera inför framtiden,  träna, osv. osv.

Jag klagar inte! Flera av de ovanstående aktiviteterna är ju sådant som jag gillar. Vad jag vill komma till är att det inte är så underligt att man känner sig lite stressad och trött emellanåt. Jag tror att många känner så trots att man trivs med tillvaron.

Efter en stressig dag kan jag nästan känna hur det kryper kroppen när jag är på väg hem och ibland så får jag  så klart lust att ställa in spinningpasset eller skita i att springa…trots att jag gillar att träna så mycket. MEN…

Jag vet att det är en urusel lösning.

Att träna är det bästa sättet att hålla stressnivåerna nere.  Under träning minskas de och efteråt blir man ofta avslappnad och lugn. Har jag känt sig stressad så känns det nästan alltid bättre efter att jag har tränat.  Eftersom jag vet det så väljer jag nästan aldrig bort träningen. Jag tar hellre bort tv-tittandet eller slösurfandet! Ikväll körde jag puls-spinning och nu efter känner jag hur serotonin (kroppens egna må bra-hormon) härjar fritt!  Det är så det ska vara:) Alla borde unna sig att träna!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.