Annons
Annons

Mer eko i skolan!

Jag önskar så innerligt att alla barn fick bra mat i skolan. Riktigt bra mat som stärker och när en kropp och ett sinne under utveckling. Näringsrikt och ekologiskt i skolmatsalen borde vara en självklarhet!

Nu är det ju tyvärr inte så att maten på våra skolor och förskolor håller den kvalitet som barnen förtjänar. Det finns nog många bidragande faktorer till varför det är så, och nog är okunskap en av dessa.

Nu har KRAV har tagit fram en guide i tre delar för att öka kunskapen och inspirera till bättre mat: Mer eko i skolan.

Eko i klassrummet. Här finns förslag på roliga lektioner där barnen lär sig om mat, hälsa och miljö.

Ekofakta. Mycket information om ekologisk matproduktion.

Eko i köket. Tips och råd till skolan som vill ställa om till mer ekologiskt. Här finns både kostråd, recept och information om vad som gäller vid offentlig upphandling, får skolan t.ex. ställa miljökrav på maten?

Jag gillar och sprider vidare!

 

Det här inlägget postades i Barn & mat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.