Annons
Annons

Tygblöjor till förskolan?

Javisst! Det går jättebra. Senast i dag fick jag mycket trevliga och uppskattande kommentarer från en av personalen på min sons nya förskola. Hon tyckte att det var fantastiskt att vi använde tygblöjor och undrade lite om olika modeller. Hennes egen erfarenhet var från en kompis på 80-talet som använde bomullsblöjor med blöjbyxor i tovad ull. Det är alltid roligt att få prata om de olika typerna av tygblöjor och om de moderna modellerna som är så enkla att använda och lika fina på som ett klädesplagg.

Men att det är så ovanligt med tygblöjor. Kom igen!

Vi lämnar barnet i tygblöja till förskolan och får tillbaka honom i pappersblöja. Det känns bra och roligt att så konkret visa på vardagliga alternativ till slit-och-släng.

Det här inlägget postades i Tygblöjor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 svar till Tygblöjor till förskolan?

 1. Jenny Brolin Jenny Brolin skriver:

  Åh, det här skulle jag gärna vilja veta mer om. Hade faktiskt tänkt ställa frågan om tygisar på förskola till mina läsare på bloggen för ett tag sen, men så blev det inte av. Vi har kört på engångs hittills, men i och med att förskolan inte håller med dessa heller, så har vi tänkt att då blev steget lättare till att ha tygisar där med, eftersom de ändå har blöjlådor för alla barn. Berätta gärna mer om hur ni löst det rent praktiskt och om reaktionerna från förskolan när ni tog upp det.

  • Jenny Wanselius Jenny Wanselius skriver:

   Vår förskola håller med blöjor så det är bara morgonblöjan vi står för. Att barnet då kommer i tygblöja spelar ju inte så stor roll, bara de kommer ihåg att spara blöjan när de byter och inte slänger ut den med de andra. Personalen har varit positiv och tycker att det funkar bra. När barnet ska ha tygblöja hela dagen så är det ju ännu viktigar att du får personalen med på noterna, men detta har jag ingen erfarenhet av. Lycka till!

  • Helena skriver:

   Jenny, jag oroade mig ju en del för det här innan As förskolestart för en dryg månad sen (galet vad tiden går!). Det har hur som helst fungerat hur bra som helst! För all enkelhet kör vi BumGenius med kardborre som de blöjor vi lämnar på förskolan, ingen kan komma och säga att de är krångligare än engångs. På morgonen brukar hon ha på sig någon med knappar, men av kommer de ju alltid. Vi packar dem lite extra, för att vara på den säkra sidan om hon druckit mycket. Jag tror att det har läckt lite två eller tre gånger, men jämfört med antalet gånger de fått byta kläder på henne för att hon badat i vattenpölar eller hällt sin dricka över sig är det ingenting. I As låda ligger några engångs i botten i reserv. I övrigt innehåller den tygisar och några pul-påsar (har valt de från Imse, fina med djur och funkar bra). Så på eftermiddagen plockar vi upp pul-påsen (som då brukar hänga synlig på en krok i skötrummet) och tar med hem. A bajsar oftast på toaletten hemma på morgonen, men de enstaka bajsblöjor som blir lägger de i en plastpåse eller väl ihopvikta ner i pul-påsen. Vi har valt att inte använda rispapper eftersom det är så sällan hon bajsar i blöjan, men använder man det kan man ju be dem bara tippa bort det. Nu har de också fattat att de inte behöver lägga hennes blöta kläder i en plastpåse utan kan stoppa dem också i pul-påsen… Våga prova!

   • Jenny Wanselius Jenny Wanselius skriver:

    Härlig Helena, det låter som det funkar jättebra. Lämnar man några Allt-i-Ett blöjor på förskolan så är det ju som du säger inte krångligare än att byta en papperblöja :)

    • Helena skriver:

     Nej, jätteenkelt. Vi har kört pockets hela vägen och de funkar ju utmärkt till detta. Sen borde alla småbarnsföräldrar ha några PUL-påsar, de är ju bra till det mesta!