Annons
Annons

Jag gillar mackor.

Jag skulle nog kunna leva på mackor, och jag vet många som känner likadant. Blir på riktigt dåligt humör om jag inte får en kopp kaffe och en macka till frukost. Vill helst inte ha något annat än just det.

Ge mig en macka till lunch och middag också det gör inte någonting. Man kan ju ha så mycket olika smaskigt som pålägg. Den här varianten som kallas Bookmaker Toast gör jag så här: (receptet kommer ifrån vår nya kokbok Din Matkasse om ni undrar ;)

600 g ryggbiff

4 stora skivor lantbröd

salt och peppar

1 vitlöksklyfta

smör

4 rejäla matskedar dijonsenap + 2 msk majonnäs

4 äggulor

massor av nyriven pepparrot (och nu menar vi verkligen massor!)

fina salladsblad

några tomatskivor

(lite finhackad rödlök)

Rosta brödskivorna i en stekpanna med lite smör, gnid dem sedan med en vitlöksklyfta och lägg dem åt sidan ett tag. Fräs lite smör i pannan och vänta tills den verkligen är het. Stek biffen i skivor, så att den får fin färg på båda sidorna men fortfarande är rosa i mitten. Salta, peppra och lägg den att vila en stund medan du preppar bröden. Lägg upp brödskivorna på var sin tallrik och placera sallad, tomatskivor och eventuellt lite finhackad rödlök i botten. Separera äggulorna från vitorna och lägg dem i ett glas så länge. Riv en gigantisk hög med pepparrot. Så där ja! Nu är det dags att skära köttet i fina sneda skivor och lägga upp det på smörgåsarna. Över köttet får en äggula samt en ohemult stor hög med pepparrot trona. Salta, peppra och servera. Mums!

Anette Rosvall

Om Anette Rosvall

Jag brukar kalla mig matpassionista, en människa som har mat i tankarna hela sin vakna tid. Drömmer om det ibland på natten också. Min första tanke när jag vaknar är - "Vad skall jag äta idag?!" Jag önskar att min blogg kan få dig att njuta av mat på samma sätt som jag gör. Med gott samvete! Använd därför alltid det bästa du kan både för miljön och för dig själv.
Det här inlägget postades i Ditten och Datten, Fredagsmys, Kött, Party, Vardagsmat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Jag gillar mackor.

 1. Gunnar skriver:

  Matkasse
  Hej,
  http://www.matkasse.com/
  Jag har gjort en sida där jag samlat Sveriges alla matkassar. Gå gärna in och betygsätt de olika leverantörerna och kolla vilka som levererar till ditt postnummer.
  //Gunnar