Annons
Annons

Trendig middag!

Om man vill vara riktigt trendig så är Pulled Pork något som skall ligga på tallriken. Eftersom det dessutom är riktigt gott så kan jag faktiskt tänka mig att vara lite modern.

Pulled pork är en amerikansk rätt som lagas länge, länge på låg värme, antingen i ugn, i gryta på spis eller om du har en s.k SlowCocker av ngt slag. Du kryddar köttet och låter det sedan laga så länge så att fettet smälter och köttet blir så mört att du kan dra isär det med två gafflar. Det är därifrån namnet kommer. Jag serverar det helst varmt med guacamole, picklad lök, smetana eller gräddfil och mjuka tortillabröd. Men du kan också göra som i USA där är det vanligt att lägga upp det på ett hamburgerbröd och äta med händerna. Tillbehör som coleslaw, pickles och olika hot sauces är också gott till. Om du får lite över så bli inte ledsen för det, då har du ett supersmarrigt smörgåspålägg till morgondagens lunchmacka.

Pulled Pork på mitt sätt

1,5 kg hel fläskkarré

1 msk spiskummin

0,5 msk korianderfrön

1 röd chilifrukt

1 msk piemento

0,5 dl muscovadosocker

svartpeppar och salt

1 dl chilisås

1dl vatten + 1 dl amerikansk whiskey

(fyll på med vatten lite då och då)

Mortla alla kryddorna och chilifrukten, gnid in köttet med kryddblandningen. Använd gärna plasthandskar för det blir hett! Lägg köttet i en tjockbottnad gryta och häll på whiskey +vatten+chilisås och det som är kvar av kryddorna. Lägg på locket och låt grytan gå i ugnen på låg värme 100 grader i 4 timmar. Tänk på att alla ugnar är olika, lyft på locket lite då och då och kika, har det kokat torrt fyll på med en liten skvätt vatten. Köttet är inte klart förrän det nästan faller isär när du skall lyfta upp det ur grytan, så ha god tid på dig.

Lycka till och smaklig spis.

 

Anette Rosvall

Om Anette Rosvall

Jag brukar kalla mig matpassionista, en människa som har mat i tankarna hela sin vakna tid. Drömmer om det ibland på natten också. Min första tanke när jag vaknar är - "Vad skall jag äta idag?!" Jag önskar att min blogg kan få dig att njuta av mat på samma sätt som jag gör. Med gott samvete! Använd därför alltid det bästa du kan både för miljön och för dig själv.
Det här inlägget postades i Ditten och Datten, Grillat, Inspiration, Kött och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar till Trendig middag!

  1. Ser underbart gott ut. Nu är jag hungrig igen :)

  2. Vi gjorde liknande i vintras men med vitt vin och jag tror faktiskt att vi hade fläskkarren inne i 7 timmar på 75 grader. Mumsigt värre. Älskar låååååååångkok.