Annons
Annons

Bra jobb!

Eftersom jag jobbar med mat så blir det väldigt mycket i mitt kylskåp, jag ska visa er en bild någon gång på hur det ser ut. Det är i princip bara jag som hittar i det och det balanserar lådor, förpackningar och plastbyttor över allt. Min flock brukar öppna dörren i jakt på något ätbart och sedan förtvivlat stänga den igen för det är för mycket för att få någon överblick. De ser liksom inte träden för all skog (eller vad de nu heter!)

Men där tar de fel, det finns alltid något smaskigt om man vet var man skall leta. Häromdagen gjorde jag och Jenny en plåtning för Frödinge ostkaka. Till en av varianterna vispade jag ihop en jättegod yoghurtmousse, den lades i en låda och blev ett mycket smaskigt mellanmål tillsammans med färska bär. Men det var bara jag som visste i vilken låda jag skulle leta ;D

Jättegoda yohghurtmoussen

1,5 dl vispad grädde
3,5 dl turkisk yoghurt, 10 % fetthalt
skalet och saften av 1 citron
skalet av 1 lime
3 msk socker (eller lite mer om du inte gillar så syrlig mousse)

Vispa grädden och blanda ordentligt med yoghurt, socker, citrusskalen, saften av citronen och en smula vaniljsocker.
Ställ moussen i kylen och låt svalna. Servera den syrliga moussen med bär eller, strössla frukt och nötter över och ringla en flytande honung på toppen.

Anette Rosvall

Om Anette Rosvall

Jag brukar kalla mig matpassionista, en människa som har mat i tankarna hela sin vakna tid. Drömmer om det ibland på natten också. Min första tanke när jag vaknar är - "Vad skall jag äta idag?!" Jag önskar att min blogg kan få dig att njuta av mat på samma sätt som jag gör. Med gott samvete! Använd därför alltid det bästa du kan både för miljön och för dig själv.
Det här inlägget postades i Dessert, Smårätter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.