Annons
Annons

En äkta saffranspannkaka

Jag var på Nyhetsmorgon i söndags och bakade. Bland annat gjorde jag den här godingen. En äkta saffranspannkaka, receptet har jag fått via en kompis från en dam på ”öjn” närmare bestämt från Rute.

Enligt traditionen skall den innehålla 7 ingredienser från ön och då blir det så klart ägg, mjölk, grädde, vatten, smör, socker och honung. Dessa skall man blanda med 7 ingredienser från fastlandet, de är ris, salt, bittermandel, mandel, saffran, kardemumma och kanel. Jag som aldrig riktigt kan hålla mig till recept har så klart också rivit ned lite apelsinskal i smeten för jag tycker att apelsin och saffran passar superbra ihop.

Den här kakan blir lite som en pudding och är inte speciellt söt, den blir perfekt som en lite matigare dessert efter t ex soppa.

Prova och servera med vispad grädde och sylt, om du har tur hittar du salmbärssylt, annars funkar det med andra bär också.

 

Anette Rosvall

Om Anette Rosvall

Jag brukar kalla mig matpassionista, en människa som har mat i tankarna hela sin vakna tid. Drömmer om det ibland på natten också. Min första tanke när jag vaknar är - "Vad skall jag äta idag?!" Jag önskar att min blogg kan få dig att njuta av mat på samma sätt som jag gör. Med gott samvete! Använd därför alltid det bästa du kan både för miljön och för dig själv.
Det här inlägget postades i Bakat, Dessert och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.