Annons
Annons

Löjrom från Vänern!

Visst är det gott med löjrom, men visste du att den faktiskt kan komma ifrån Vänern också att det är samma fisk som simmar i Norra Europas största insjö som uppe i Kalix och Norrbotten. Och att det faktiskt är precis lika gott. Det visste inte jag förrän i söndags.

Men nu vet jag bättre, jag fick vara med och se hur hantverket går till. Ifrån att fisken tas upp ur sjön till att Carina rör ned perfekt med salt för att sedan för hand fylla hinkar och glasburkar med det gula små pärlorna.

Här kan du läsa mer om löjromsfisket i Vänern:

http://www.vastsverige.com/sv/Vastsverige/products/76703/Spikens-Brygga-Rokeri/

http://www.vastsverige.com/sv/lackokinnekulle/

http://www.vastsverige.com/sv/lackokinnekulle/products/51960/Spikens-Fiskehamn-Kallandso/

 

 

Anette Rosvall

Om Anette Rosvall

Jag brukar kalla mig matpassionista, en människa som har mat i tankarna hela sin vakna tid. Drömmer om det ibland på natten också. Min första tanke när jag vaknar är - "Vad skall jag äta idag?!" Jag önskar att min blogg kan få dig att njuta av mat på samma sätt som jag gör. Med gott samvete! Använd därför alltid det bästa du kan både för miljön och för dig själv.
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.