Annons
Annons

God soppa till bokdiskussion

Emma och jag är med i den mest underbara bokklubb. Vi är ett gäng kvinnor som träffas lite då och då. Tror vi gör som de flesta bokklubbar: vi bestämmer en bok som skall läsas och en tid då vi skall träffas, senast var det Murakamis 1Q84. Ibland har alla läst boken, men för det mesta är det bara några stycken som läst hela, några fler som läst halva och vissa som inte läst alls. Det viktiga är att vi träffas, och vi pratar oftast så att taket på huset där vi är lyfter. I början om boken vi har läst, men sedan om allt annat som hör livet till.

Det är så högt i tak, alla tycker olika och det är helt underbart. Oftast bjuder värdinnan på någon sorts enkelt mat, sist var det en variant på potatis- och purjolökssoppa. Kristina hade använt ruccola istället för purjo, och det var kanongott.

Här får ni Emmas variant på P&P-soppa och vill ni prova Kristinas så byter ni ut purjon mot ruccola och struntar i curryn, det blir en stingigare känsla på soppa. Gott som snus!

Potatis- och purjolökssoppa
Emmas way
2 msk smör
4–5 skalade grovhackade potatisar
1/2 strimlad purjolök
1 hackad gul lök
salt, örtsalt och vitpeppar
1 tsk timjan
1 knivsudd socker
1 knivsudd curry
8 dl grönsaksbuljong
2 dl mjölk
dill eller persilja
Låt smöret smälta fint i en stor kastrull. I med
potatis, purjo och lök. Låt dem fräsa ordentligt och
krydda lite också. När grönsakerna mjukat till sig
slår du på buljongen och låter det hela koka i
10 minuter.
Nu häller du på mjölken och så får soppan koka
upp igen. Här kan du antingen välja att mosa soppan
med en stöt, då blir det en slätare soppa. Eller
så serverar du den som den är med bitar i. Båda
varianterna är goda så kör varannan gång om du
inte kan välja. Har du lite dill eller persilja hemma så
klipp gärna över det.

Anette Rosvall

Om Anette Rosvall

Jag brukar kalla mig matpassionista, en människa som har mat i tankarna hela sin vakna tid. Drömmer om det ibland på natten också. Min första tanke när jag vaknar är - "Vad skall jag äta idag?!" Jag önskar att min blogg kan få dig att njuta av mat på samma sätt som jag gör. Med gott samvete! Använd därför alltid det bästa du kan både för miljön och för dig själv.
Det här inlägget postades i Inspiration, Soppa och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.