Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 101

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 107

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 644

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 645

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 653
Jag kör in i kaklet! | Husmorsan Anette
Annons
Annons

Jag kör in i kaklet!


Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/html/parameter.php on line 83

Warning: Parameter 2 to plgSystemCedit_RegistrationValidator::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to botRokAccess() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentfb_tw_plus1::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to plgContentJw_allvideos::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to plgContentinclude_content_item::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to bot_pollxt() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentBesps::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to plgContentJumi::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to jomcomment_bot15() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentLoadModule() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgMosForme() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentPagebreak() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Idag bjuder jag på en jättegod jordärtsskockssoppa och en macka som du slipper bre för allting är liksom redan inbakat. Antingen bakar man ut den som en limpa och skär skivor eller så gör man som på bilden och rullar som små kanelbullar utav degen. Du kan göra den i lite mindre storlek också som tilltugg till en drink.

Jordens bästa jordärtskockssoppa
Om du mot förmodan skulle få soppa över kan den
med fördel användas som smarrig sås till stekt fisk.
400 g skalade jordärtskockor
200 g skalad potatis
3 msk smör
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
6 dl vatten
6 dl grädde av valfri sort
1 buljongtärning (höns- eller grönsaksbuljong)
saften från 1/2 citron
salt och peppar och en nypa socker
fräst äppel- och baconströssel:
2 svenska äpplen i små bitar
4 skivor stekt bacon i bitar
1 finhackad gul lök
Lägg de skalade och delade potatisarna och skockorna
i vatten för annars blir de bruna. Smält smöret
och fräs skockor, potatis, lök och vitlök en stund.
Häll på vatten, grädde och buljongtärning och låt
grönsakerna koka tills de blir mjuka, i ca 15 minuter.
Sila av buljongen i en bunke och kör skockor
och potatis i mixer. Späd med buljongen till en bra
konsistens. Smaksätt med citronsaft, salt, peppar
och en nypa socker. Fräs äpple, bacon och lök och
strössla över soppan vid serveringen.

Och det fyllda brödet, som du bakar ut liksom lite som du vill.

Anettes Picnicbröd

Till 2 stora fyllda picnicbröd; 75 g smör, 5 dl fingervarm mjölk, 50 g jäst, s tsk salt, 2 msk honung, ca 13 dl vetemjöl.

Fyllning 1: 200 g skivad salami, 2 st skivade mozzarellaostar, 1/2 dl hackade basilikablad, 1 dl delade oliver (av valfri färg)

Fyllning 2: 200 g rökt skinka, 3 st skivade tomater, 3 dl riven ost (valfri styrka) 1/2 dl hackad purjolök.

Smält smöret och tillsätt mjölken så att vätskan blir fingervarm, blanda ut jästen och honung, tillsätt salt och det mesta av mjölet. Knåda degen tills den blir smidig, jäs i 45 minuter. Dela sedan degen i två delar och kavla ut dem till… Tja, vad ska vi säga en  1/2 cm tjock platta ca 30 x 35 cm. Lägg på fyllningen lite snyggt, rulla i hop som en rulltårta. Lägg rullen på ett smörat papper med skarven nedåt. Jäs i ca 20 minuter, snitta rullen med en riktigt vass kniv. Grädda i 250 grader i 10 minuter sänk sedan ungnen till 200 grader och grädda vidare i ca 25 minuter. Ja, det är lite småbökigt, men när du väl sitter i backen/filten/bakom huset så känner du. Att det var värt den lilla mödan. För det är grymmegott och du slipper ne massa kladd med pålägg och sånt. Servera bröden till soppa eller varm choklad!

Anette Rosvall

Om Anette Rosvall

Jag brukar kalla mig matpassionista, en människa som har mat i tankarna hela sin vakna tid. Drömmer om det ibland på natten också. Min första tanke när jag vaknar är - "Vad skall jag äta idag?!" Jag önskar att min blogg kan få dig att njuta av mat på samma sätt som jag gör. Med gott samvete! Använd därför alltid det bästa du kan både för miljön och för dig själv.
Det här inlägget postades i Bakat, Ditten och Datten, Köttfri måndag, Vardagsmat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.