Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 101

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 107

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 644

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 645

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/d30197/public_html/components/libraries/cmslib/spframework.php on line 653
Sorg och tårar, tårta hjälper alltid. | Husmorsan Anette
Annons
Annons

Sorg och tårar, tårta hjälper alltid.


Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/html/parameter.php on line 83

Warning: Parameter 2 to plgSystemCedit_RegistrationValidator::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to botRokAccess() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentfb_tw_plus1::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to plgContentJw_allvideos::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to plgContentinclude_content_item::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to bot_pollxt() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentBesps::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to plgContentJumi::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 2 to jomcomment_bot15() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentLoadModule() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgMosForme() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Warning: Parameter 2 to plgContentPagebreak() expected to be a reference, value given in /home/d30197/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Edit lägger ned LivingGreen, det är sorgligt och tråkigt, men för att vi inte skall bryta ihop totalt i sorg och förtvivlan tycker jag att tårta är på sin plats.

Det här är en riktigt god cheesecake som bakas i tre lager, så lite jobb är det med den. Men jag kan lova att det är värt varenda sekund och så tycker jag att LivingGreen är värd lite möda.

Anettes ljuvliga cheesecake
botten:
100 g smält smör
10 krossade digestivekex
fyllning:
2 ägg
3 msk strösocker
400 g philadelphiaost
1/2 tsk vaniljsocker
200 g smält vit choklad
topping:
2 dl crème fraiche
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
det röda på slutet:
180 g röd vinbärsgelé
1 liter hallon
Blanda smör och digestivekex och tryck ut i en
springform. Ställ bottnen kallt medan du gör fyllningen.
Vispa ägg och socker pösigt och rör i alla
andra ingredienser. Bred smeten över botten och
grädda i ugnen i 175° i drygt 30 minuter. Låt svalna.
Blanda nu ingredienserna till toppingen och bred
ut över den avsvalnade kakan. Grädda i 175° i
5 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt – det
här kan du göra i förväg dagen före partyt. Kakan
blir bara godare om den får stå en dag eller två i
kylen.
Minst en halvtimme före servering gör du det röda
på slutet. Värm gelén tills den smälter. Lägg hallonen
på den avsvalnade kakan i ett snyggt mönster eller
bara huller om buller, as you please. Ta en sked
och skopa försiktigt gelén över hallonen, så att den
täcker de flesta bären. Låt gelén svalna och servera
kakan. Som är både ljuvlig och snygg!

Anette Rosvall

Om Anette Rosvall

Jag brukar kalla mig matpassionista, en människa som har mat i tankarna hela sin vakna tid. Drömmer om det ibland på natten också. Min första tanke när jag vaknar är - "Vad skall jag äta idag?!" Jag önskar att min blogg kan få dig att njuta av mat på samma sätt som jag gör. Med gott samvete! Använd därför alltid det bästa du kan både för miljön och för dig själv.
Det här inlägget postades i Bakat, Dessert och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.