Annons
Annons

Spårbar merinoull

Icebreaker är ett märke från Nya Zeeland som producerar kläder i merinoull. Nu kommer deras plagg med en liten kod som gör att man kan spåra ullen till vilken eller vilka fårfarmar som ullen kommer ifrån! Det känns bra.

Ibland behöver man ju lite nya kläder men jag tycker det är svårt att hitta sjysta kläder (naturmaterial, snygga, eko, kvalitet, produktion, plastinpackning, transport, arbetsmiljö…) men Icebreakers basplagg får godkänt på det mesta (kanske allt?). Är inte merinofår de allra gulligaste fåren förresten?

Ylvan

Om Ylvan

Jag är en hängiven naturvetare som just nu är mitt uppe i en Master of Science (inriktning marinbiologi) i Australien. Jag har alltid varit fascinerad av hajar och valde därför att göra ett två-årigt forskningsprojekt på en liten haj, Blind Shark. Jag är också väldigt engagerad i havet generellt och hur vi som lever på land, och kanske till och med långt från havet, påverkar det stora blå. Och just, jag kastar kottar, för de är 100% nedbrytbara.
Det här inlägget postades i Kottkriget. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.