Annons
Annons

Härlig vegetarisk middag

Med anledning av tävlingen här på Livinggreen (kika här om ni råkat missa den) så tänkte jag dela med mig av ett suveränt vegetarisk recept från en annan fantastisk kostrådgivare, nämligen Nina Ekelöf, vars recept finns på menyse.com. Vi lagade hennes Morot & kikärtsbiffar med dragon, citron och röd linssallad till middag idag och det blev fantastiskt gott. Låt er inte avskräckas av den lite längre ingredienslistan för detta till trots så tar rätten inte mer än 20 minuter att svänga ihop. Och har ni inte färsk dragon eller röda linser hemma, vilket vi inte hade, så kan jag meddela att det går lite bra med ca 2 tsk torkad dragon och puylinser (som hann koka klart under tiden som jag fixade resten till salladen och biffarna). 

Laga och njut!


Morot & kikärtsbiffar med dragon, citron och röd linssallad (till 4 pers)

Morot 1 styck           
Kikärter (burk) 3 dl           
Ägg 1 styck           
Vetegroddar 1 dl           
Dragon (färskhackad) 2 dl           
Citron- el. limejuice 0,5 dl           
Röda linser (burk) 100 gram           
Päron (svenska) 2 styck           
Rödkål 1 st liten           
Spenatblad (färsk) 4 dl           
Apelsinjuice (färsk) 0,5 dl           
Olivolja 1 msk           
Kanel 1,5 tsk           
Ingefära (färskriven) 3 msk           
Olivolja till stekning 0,5  msk           
Havssalt 0,5 tsk           
Svartpeppar (nymald)                                     

Spola linser i en sil. Tärna päron. Strimla spenat och rödkål. Lägg i en bunke med linserna.

Riv ingefära. Pressa apelsin. Blanda olivolja, ingefära, apelsin och kanel. Vänd runt med blandningen i bunken.

Riv morot. Mixa kikärtor, morot och ägg med en mixerstav. Rör ner vetegroddar, dragon, citron, salt och peppar.

Forma till biffar och platta till. Stek i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg, cirka 5-7 minuter på varje sida.

Servera den röda linssalladen till de varma biffarna.

Det här inlägget postades i GreenBlog och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.