Annons
Annons

Socker, mjölk och finnar

För ett tag sedan skrev jag om kostens betydelse för barn (och vuxna) med ADHD. Ny forskning om kostens betydelse kommer ständigt och nyligen läste jag en intressant artikel om kopplingen mellan kost och acne. Artikeln hänvisar till ett antal studier som konstaterat att personer som hade ett högt intag av socker och snabba kolhydrater (som finns i bröd, pasta, ris, flingor etc) hade avsevärt mer acne än andra. Dessutom visar studier att ett intag av mjölkprodukter ökar risken att få acne och även kan öka svårighetsgraden av acnen. Mer info finns här.

Det spelar inte bara roll vad man smörjer sig med på utsidan utan det spelar också en stor roll vad man ”smörjer” sig med på insidan. Så frågan är kanske:

Hur får man en tonåring att skippa sockret?

Det här inlägget postades i GreenBlog och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.