Annons
Annons

Äppelmos …snart

Nu står våra fruktträd i full blom. Mängder av vita små blommor pryder grenarna, sprider ljuvlig doft och inger hopp om stor skörd. Några flaskor must av fjolårets äpplen står fortfarande i vårt förråd, men det är det sista från fjolårets skörd. Frysen är tom, redo att fyllas på med frukt och mos. Jag sötar inte mitt äppel- och fruktmos med socker (behövs de sötas så gör jag det med lite torkad frukt), men det gör att de bör förvaras i frysen för hållbarhetens skull …men nog om det nu, det får vi ta när det blir mos-kokar-dags.

Men, inte behöver man lida mos-abstinens bara för att frysen är tom. Nu äter vi istället världens enklaste, dagsfärska, äppelmos till gröten.

1 rött äpple
2 färska dadlar
ev några droppar citron
ev lite kanel

Kärna ur äpplena och mixa dem och dadlarna till ett mos i en matberedare. Vill man kan man blanda i nån droppe citron för att inte moset ska få en brunaktig färg och/eller smaksätta med lite kanel.  

Det här inlägget postades i GreenBlog och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.