Annons
Annons

Äppeltider …igen

Nu har vi massor med äpplen igen. Tja, inte från vårt lilla träd, utan pga av en liten miss. Jag skickade mannen till affären att handla, bla äpplen. Under tiden anlände vår fina låda från Årstiderna – full av äpplen. Så nu blir det till att äta äpplen igen.

I morse blev det rivet äpple blandat med kanel till gröten och ikväll blev det en varm äpple-havresallad med kyckling till.

Ibland blir dessa enkla tillbehör som kommer till helt beroende av vad som råkar finnas hemma rena lyckoträffarna. Så blev det med kvällens äppel-havresallad.

Jag kokade hela havrekorn. Under tiden fräste jag rikligt med purjolök och äpplen skurna i skivor i kokosfett. När de var nätt och jämt mjuka droppade jag över lite balsamvinäger och kryddade med lite örtsalt och peppar. Blandade sedan ihop allt med mathavren och det var allt. Svårare behöver det inte vara.

Smakade fantastikt till ungsstekt kyckling!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.