Annons
Annons

Mathälsonörd

Nu måste jag nog ändå snart erkänna att jag är en total mathälsonörd (om det finns ett sådant ord). Det betyder absolut inte att jag är hälsan själv, nä även jag fuskar med kosten och tillåter mig både det ena och det andra ibland. Med hälsonörd menar jag istället en person som totalt går igång på diverse häsloprylar och råvaror. Jag kan spendera timmar i en hälsokostbutik eller surfa runt på nätet efter nya konstiga alger eller superfoods eller leta bra-att-ha prylar och då menar jag typ nötmjölkspåsar eller groddburkar. Ni hör – hälsonörd.

Så, gissa nu vem som idag blev överlycklig när denna mackapär flyttade in till oss?

För ett bra tag sedan beställde jag denna mixer och nu äntligen har den kommit. Nu ska här mixas! Snygg är den inte, men den ser ut att ha potential att klara att mixa ALLT. Är den nödvändig? Tja, man klarar sig absolut utan den (med en bra stavmixer kommer man långt), men förhoppningsvis kommer den att förenkla saker lite för oss här hemma och inspirera till nya recept.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Mathälsonörd

  1. Catherine Hirota skriver:

    Vad roligt att du beställt en Omniblend! Jag har också en Omniblend som är helt suverän! Svårt att klara mig utan den, för den finfördelar maten så mycket mer än en ”vanlig” mixer. Hummusen blir mycket krämigare, det går att göra god rawfoodglass, krossa nötter, is mm mm. Jag körde själv sönder 2 st kenwoodmaskiner förra året… men den här klarar sig bra :-)
    Vi har samköp av Vitamix och Omniblend tom 21 mars men Omniblenden är redan slutsåld… så den är populär :-)

  2. Maria Kahn skriver:

    Hej
    Jag är en likadan matnörd som du. Jag är inte vegan eller rawfoodare men jag dreglar över alla intressanta grejer i hälsokostaffärerna och jag utforskar nötmjölkens och nötsmörets underbara värld. Min matnördsresa har fått mig att bli sugen på en ordentlig blender. Vitamix verkar ju vara den som alla hälsofreaks använder men den är så dyr och det känns egentligen knäppt att köpa en till när jag har en stavmixer, en liten matberedare (500W) och min killes blender (Krups K710 600W) Han kommer tycka jag är knäpp som inte tycker hans duger haha. Är du nöjd med din Omniblend? Den är ju ett prisvärt alternativ men den är ju å andra sidan inte alls lika stark som en Vitamix. Ska jag stå ut med 600-wattaren och spara till en Vitamix eller köra på en Omniblend? Åh dessa svåra beslut.