Annons
Annons

Böngryta med choklad

Så här i sportlovstider passar det verkligen med värmande grytor. De är perfekta efter lek och bus ute eller att ta med ut i en mattermos och njuta av i solen.

Den här vegetariska grytan får en mustig smak av choklad. Kan låta smått befängt att lägga mörk choklad i en maträtt, men det är fantastiskt gott. Grytan smakar inte så mycket choklad, men doftar svagt av choklad och smaken blir riktigt fyllig och god. Prova så får ni se.

 

Böngryta med choklad

 • 1 gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 msk kokosfett
 • 1 msk tomatpuré
 • ½ tsk spiskummin
 • ½ tsk mald koriander
 • 1 burk krossade tomater (400g)
 • ½ dl vatten
 • 1 tsk lantbuljong
 • 400 g blandade kokta bönor (tex. kikärter, stora vita bönor, svarta bönor och kidneybönor)
 • salt & peppar
 • 20 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt), finhackad

Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med kokosfett och fräs lök och vitlök, på medelstark värme, i någon minut. Tillsätt tomatpuré och kryddor och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten och buljongpulver, låt puttra ca 20 minuter på medelstark värme utan lock. Lägg ner bönorna och låt de bli genomvarma. Smaka av grytan med salt och peppar. Rör till sist ner chokladen och låt den smälta. Servera tillsammans med vildris och en grön sallad.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.