Annons
Annons

Svart råris med sparris & ramslök

Idag blev det än en gång ramslök och sparris …fast i lite ny tappning. Ramslök och sparris kan man inte få nog av så här i vårtider.

Idag blev svart råris med ramslök och sparris (med inspiration från ett recept från Saltå Kvarn). Jag valde att ha denna som ensamrätt, men den fungerar absolut som tillbehör till kött eller fisk eller på buffébordet. Med de vackra äggen till är den egentligen perfekt på påskbordet (ni får väl ta med er det tipset till nästa år).

 

Svart råris med sparris & ramslök

 

Svart råris med sparris & ramslök 

  • 3 dl svart råris
  • 1 tsk lantbuljong
  • 1 bunt grön sparris
  • 1 bunt ramslök
  • kokosfett (eller annan olja)
  • riven manchego-ost
  • 100 g mandlar
  • 4 ägg

Koka riset i dubbel mängd vatten och lantbuljong i ca 40-45 minuter.

Rosta mandlarna lätt i en torr stekpanna på medelhög värme. Hacka dem sedan i större bitar.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i äggen. Låt koka i 6 minuter. Spola i kallt vatten och skala dem.

Bryt änden av sparrisen och skär den i bitar. Stek hastigt i olja i någon minut. Tillsätt ramslök och stek ytterligare någon minut. Salta och peppra.

Blanda sedan ihop ris och grönsaker. Riv över rikligt med manchego och toppa med mandlar. Bryt äggen i vackra bitar och lägg runt om salladen.

 

Middag med svart råris, broccoli & zucchini

 

Ikväll fick faktiskt barnen en egen variant av salladen. I vanliga fall lagar jag inte specialmat till dem, men sparris är en grönsak som jag vet att de totalvägrar. Så, till dem bytte jag ut sparris och ramslök mot broccoli, grovriven zucchini och lite purjolök. Funkade lika bra det också och alla blev nöjda och glada.

 

Svart råris med broccoli & zucchini

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Svart råris med sparris & ramslök

  1. Ylvan Ylvan skriver:

    Åh vad det där såg gott ut!