Annons
Annons

Detox!

Du kanske vill detoxa men tycker det känns motigt och jobbigt när du arbetar?

Gör då en light detox i 40 dagar!

Detox 40 dagar.

Många mår dåligt av att deras kroppssystem är överbelastat vilket försämrar kroppens naturliga utrensnings och läkningsförmåga. Det blir som att släpa runt på en massa bråte.


Syftet med en detox är att på kort tid effektivt rensa kroppen från skräp och återfå det naturliga energiflödet så att du kan må och fungera bättre. I alla tider har människor gjort olika reningskurer för hälsans skull.
Äter du mycket skräpmat såsom socker och vitt mjöl bäddar det för överväxt av jäst svampar. Svamparna producerar en mängd ämnen som belastar kroppen, gör att vi kan bli stressade och få en kropp som blir lättare infekterad. Magen/tarmen är ett kraftcentrum där vi hämtar näring och energi.

 

Uteslut socker, vitt mjöl, pasta och alkohol .
Dra ner på kaffe och svart te. Om möjligt ta bort det helt och håll.

 

Ät regelbundet.
Ät tre mål om dagen samt två mellanmål.
Tugga ordentligt när du äter annars går matsmälningsenzymerna till matens yttre lager och resten hamnar i tjocktarmen där den orsakar obehagliga jäsningsprocesser.
Ät i lugn och ro, vid stress så blir näringsupptaget sämre.
Ät sakta, fyll magen endast 80%. Sluta äta innan du är proppmätt.
Försök sova åtta timmar per natt. God sömn främjar både din kropp, sinne och tarmens funktion.

 

Ät fullkornsprodukter, råris istället för vitt ris, bönor, rotfrukter, grönsaker av alla de slag, nötter, frukt, tofu, kallpressad olivolja, smör, rapsolja, kokosolja.

 

I morgon får du ett kort yogaprogram som du kan göra varje dag i 40 dagar tillsammans med matdetoxen. ;-)

Lycka till!


Suzann Westin

Om Suzann Westin

Jag heter Suzann Westin och är internationellt certifierad Kundalini och meditationslärare enligt yogi Bhajan och Yoga terapeut. Jag jobbar som yogalärare med kundaliniyoga och medicinsk yoga. Undervisar yoga för mammor och deras bebisar, gravidyoga och yoga för alla andra som inte har magen i vädret eller byter blöjor. Håller även workshops, har yoga på företag och tar emot för enskilda sessioner. Driver företaget Mindfulnessyoga.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.