Annons
Annons

Färga tyg med te

Vi vet ju hur VITT vissa tyger är och så det nästan bländar alla i dess närhet – en del gillar det – en del inte. Vet du att du faktiskt på ett enkelt och naturligt sätt kan färga tyget, och som dessutom är hur miljövänligt som helst?

Om du har något vitt tyg/klädersplagg/tygväska/duk/garn eller annat i något naturmaterial så kan du får en mer ”antik färg”  genom att färga tyget med te. Det bästa är att använda sig av svart te för att få den största effekten. Färgerna kan bli allt från naturvit upp till beige beroende på tid. Är du osäker börja med någon timma/timmar.

Gör så här: Koka upp starkt, ekologiskt svart te med vatten (ta bort tepåsar eller tesil så det inte blir fläckar) och lägg sedan i plagget/tyget och låt ligga över natten/eller valfri tid. Torka det sedan. Upprepa vid behov.

Här kommer lite exempel på material som färgats med te:

Foto: hannishem.blogspot.se

.

Det här projektet blev en fin lampskärm med gamla spetsdukar som färgades med te.

Foto: Anna Malmberg/anna.elle.se

.

Gillar du färga naturligt så kan jag rekommendera denna blogg under kategorin; växtfärgning. Hon experimenterar hej vilt och en kombination är te och rost som tydligen blir grått…

.

.

 

 

Det här inlägget postades i Ekologiskt Te, Färga med te, Te och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.