Annons
Annons

Hållbart mode

Jag har länge varit inne på att skaffa ett par Dr Martens som är så himla trendigt just nu (och så snyggt) – egentligen är de inne jämt, men mer just nu helt klart. Jag har haft ett par förut, men som jag tyvärr sålde när jag var fattig student för flera år sedan – något jag ångrar idag givetvis.

Jag ville först ha vinröda kängor eftersom det är så himla läckert – men med lite mer eftertanke så passar svart till det mesta och är mer användbart i längden.   Jag fick faktiskt ett par högre kängor (flera hål) av en vän i våras, men det var inte riktigt som jag tänkt mig och aningen för stora. Så nu budar jag efter begagnade och lägre Dr Martens (på tradera) – inte bara för att jag vill värna om miljön även om det är den viktigaste delen, utan för begagnade Dr Martens redan är ingångna och man slipper alla skavsår. För det är ett problem – skavsår.  Dr Martens är fantastiska när man väl gått in dem, men innan dess kan det vara en riktig pina. Sedan är dessa kängor oerhört hållbara eftersom de kan användas i hur många år som helst även om de har några år på nacken.  Nu är det dags. Vad tycker ni om Dr Martens?

Foto: Fotogeniquee.blogg.se 

Det här inlägget postades i Ekologiskt Te och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar till Hållbart mode

 1. Hannah skriver:

  Jag hade ett par underground 20håls för 2-3 år sedan som jag sålde för att dom var jobbiga att ha. Känner nu att jag gärna skulle vilja ha ett par Dr Martens för jag såg ett par i en skoaffär här. Fast inte så många hål och begagnade i så fall. Men hade så gärna velat ha.

  • Vera Vera skriver:

   Ja, det är ju klart en hållbar sko om man kommer överens med skon. Jag vann budet så det ska bli kul och se om jag gillar dem. Det är ett par som tjejen innan köpt på second hand så de har ju vandrat ett tag. 20-hål hade jag när jag var ung, men jag håller med dig i den synpunkten.

 2. Jenny / Ekomamma i stan skriver:

  Jag hade ett par i lack när jag var i 20-årsåldern. Snygga och även lacket var väldigt hållbart, de höll många år. Men varje år började med en jobbig tid när de tog att par dar innan fötterna gått in dem på nytt… Nu när jag behöver nya höstskor blir det ett par kavat istället.

  • Vera Vera skriver:

   Ja, det är ju det som är kruxet med Dr Martins att de lätt skaver. Jag testar dessa begagnade för att se om det fungerar – annars har jag ett par andra kängor från El naturista. De har jag haft i flera år, men börjar gå sönder i fodret.

 3. Ylvan Ylvan skriver:

  Jag har ett par ståendes i garderoben. Halvhöga med stålhätta och Union Jack-snören. Älskar dem lika mycket som när jag efter ett års tid lyckades tjata till mig dem vid fjorton års ålder. Men jag använder dem inte längre. Tyvärr är affektionsvärdet för högt för att någon skulle ha råd att köpa dem dock, haha!

  • Vera Vera skriver:

   Du vet inte Ylva – de kanske åker fram snart igen? Men visst, ibland stannar vissa saker även om de inte används. De väcker minnen. Men visst är de fantastiska så säg! Jag har ett par ballerina från Dr Martens som jag haft i 5 år snart och använt väldigt flitigt och de ser knappt använda ut. Men de passar bäst till senare vår och sommar. Köpte även ett par varmare och fodrade kängor på second hand för 80 spänn – det går att leva med. ;)

 4. Ylvan Ylvan skriver:

  Ja, kanske det! :)

  Fodrade Dr Martens? Jag köpte ett par Danish Duck Feet för två år sedan, de är riktigt varma och sköna, har saknat dem nu under den kallaste Aussi-vintern på trettio år…

  Jag har äntligen svarat på din kommentar om plastutmaningen. Vi har haft besök hemmifrån och varit ute på äventyr så bloggen har legat lite i träda.

 5. Vera skriver:

  Nä, det var fodrade kängor från Gyllene Gripen så de har nog några år på nacken – men jag älskar köpa skor second hand för det finns så mycket fint. De får jag använda när det är som mest kallt i vinter. Sålde El Naturalista-skorna och fick några hundralappar trots skada. Gött. Så nu har jag gått +-0 efter köpt DrMartens och vintervarma kängor. ;)