Annons
Annons

Flytande kanelbulle när du är förkyld?

Jag har missat helt och hållet att det var kanelbullens dag i torsdags (4/10 – då även min bror fyllde 36 år – stort grattis till honom) och jag måste nog säga att jag äter kanelbulle när jag är sugen på det – inte bara för att det är just den dagen. Nåväl, jag låg sjuk på kanelbulledagen och levererar därför mormors flytande kanelbulle – som botar förkylning och lite annat smått och gott.

 • 2 ½ dl mjölk*
 • Valfri mängd kanel, men gärna mycket*
 • 2-3 tsk  honung* (beroende på hur sött du vill ha det)
 • 1 msk riktigt smör*

* Använd gärna ekologiska ingredienser så mycket du kan

Gör så här: Värm mjölken så den är riktigt varm, och lägg i smör och honung och pudra sedan i en hel del kanel. Drick. Fungerar även en kall dag, när du har mens eller när du tycker lite extra synd om dig själv.

Foto: från http://flickanokakorna.se

Det här inlägget postades i Ekologiskt Te. Bokmärk permalänken.

2 svar till Flytande kanelbulle när du är förkyld?

 1. Ellinor skriver:

  Fint tips Vera, och vilken söt kopp :-)

  • Vera Vera skriver:

   Ja, det är ett grymt tips som min mormor alltid gett mig när jag varit sjuk. Jag i min tur har gett det till nära och kära och även en del klienter. Även när de hade ex. mensvärk och de älskade den. Mycket av psykologin är att du gör något till någon – det ”lindrar” mycket vad du än är drabbad av. Sedan är den görgoo och värmer gött.