Annons
Annons

Skapa eller Skräpa?

Jag sålde en psykologibok i höstas och träffade en härlig människa, och vi kom in på ekologi och återanvändning, och kunde knappt sluta prata om det inte hade varit för att jag skulle iväg till mitt ena jobb. Jag fick i alla fall ett mail av henne häromdagen och det visar sig hon nu är praktikant på TerraCycle som är ett innovativt återvinningsföretag som försöker överlista skräpet.

TerraCycle har en tävling nu som håller på till och med den 22 november 2012. En stor del av det avfall som Sverige genererar går inte till återvinning. Förpackningar, plåster och annat skräp hamnar ofta i förbränningen och resurser går förlorade. TerraCycle utmanar dig att bevisa värdet av det vi slänger bort.

Jag kan ju säga att jag älskar konceptet. Jag älskar hitta olika sorters återanvändning av skräp, och jag utmanar mig själv ständigt. Min senaste idé var att använda en konservburk att förvara tandborstarna i genom att ta bort själva papperstrycket och få fram metallburkens helhet. Fungerar även som kruka. Vissa burkar är fina i sig och dem diskar jag bara av och förvarar pennor  i. Så nu ska jag fundera ut något bra till denna tävling – jag vill mest vinna för att kunna skänka poäng till välgörenhet!

Vad går tävlingen ut på?

Skapa ett choklad-, kaffe- eller te-inspirerat återvinningsprojekt av material som annars ses som skräp och sänd dem en bild av ditt verk, så har du chansen att vinna de fina priserna.

Det är bara din fantasi som sätter gränserna och så länge ditt bidrag till tävlingen består av material som annars anses som skräp och ditt bidrag har kaffe- te- eller chokladtema, kan du delta. Varför inte skapa ett kaffebord av gamla te-paket, mosaik av kaffekoppar eller bjud dina vänner på varm choklad med ett bord pyntat av skräp. Skicka sedan din bild på bidraget till tavling@terracycle.se och berätta vilka material du har använt. Tävlingen avslutas den 22 november 2012 och är öppen för alla kreativa själar.

De inskickade bidragen publiceras på TerraCycle Sveriges hemsida under slutet av november och en omröstning sker för att utse de tre bästa bidragen.

Vad kan du vinna?

Första pris är en  TASSIMO-maskin (TASSIMO T42), som kan brygga kaffe, te, choklad och andra varma drycker samt 10.000 extra TerraCycle-poäng, som kan skänkas till välgörenhet. Andra och tredje pris belönas med varsin upcyclad kameraväska.

PS: TASSIMO jobbar  med TerraCycle för att hitta sätt att återanvända sina T DISC-behållare för kaffe/te och choklad till exempel underlägg, blomvaser, anteckningsomslag och pennfodral bland annat. Sedan kan jag väl tycka det är bättre att hitta på ett sätt som inte kräver så mycket avfall som dessa plastbehållare gör…

Det här inlägget postades i Ekologiskt Te och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.