Annons
Annons

Hur skyddar du dig själv?

Det börjar bli kallt och direkt så känner jag att min hud behöver mer skydd. Så jag börjar använda mer och mer olja som jag älskar. Det är främst kokosfett/olivolja till kroppen och arganolja till ansiktet som jag blandar med min ansiktskräm.

Det som är viktigt att veta är att när du duschar så ”tvättar du bort” kroppens naturliga skydd vilket gör att du kan utsättas för avgaser, partiklar och annat när du sedan går utanför dörren. Det tar cirka 4 timmar för kroppen att återhämta sig efter en dusch, så om du duschar på kvällen så hinner huden återhämta sig över natten. Men om vill du duscha på morgonen så  kan du smörja in dig med någon sorts olja (jag brukar ta ekologisk kokosfett eller olivolja) INNAN du duschar och tvättar dig. Oljan skyddar ditt hys naturliga skydd och du blir ren och mjuk och många gånger behöver du faktiskt inte smörja in dig efteråt. Smörj även olja innan på fötterna eller i varje fall hälarna som brukar behöva extra omsorg om vintern också (se upp så du inte halkar bara). Oljan skyddar även fötterna som lätt blir ännu torrare i kontakt med vatten.

Sedan brukar jag smörja in ansiktet + extra torra partier med arganolja (eller annan valfri olja). I ansiktet använder jag arganolja som jag blandar med min ansiktskräm. Ju kallare desto mer olja helt enkelt. I början så kan hyn kännas lite ”fettig” innan hyn suger åt sig oljan, och just vid torra partier då det tar ett tag innan hyn hamnar i balans och tar åt sig av oljan.

Vad gör du för att skydda din hud?

Det här inlägget postades i Ekologiskt Te och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Hur skyddar du dig själv?

  1. Alex skriver:

    Insmörjning i all ära, man blir mjuk och len och luktar gott :) Men det som hjälper min hud allra mest under den här torra och kalla årstiden är ordentligt med kläder. För jag vet att när graderna börjar krypa neråt kan ingen olja hjälpa mina torra händer mer än för stunden om jag inte har på mig mina varma och goa handskar. Halsduk och mössa skadar inte det heller.

    • Vera Vera skriver:

      Ja, det är nog viktigt att skydda sig med varma kläder också för att skona huden. Det är dock viktigt att man använder material som kan andas, och inte syntetiska.