Annons
Annons

Ekologisk jäst – för dig som vill baka grönare

I höst kan hemmabagaren äntligen bjuda på 100% ekologiskt matbröd. Med den nya KRAV-märkta produkten KronJäst Ekologisk – En ekologisk jäst för matbröd – gör Jästbolaget livsmedelshandels ekologiska bakutbud komplett. KronJäst Ekologisk är den första och enda ekologiska KRAV-märkta jästen på marknaden. Finns i första hand i Coops butiker och på City Gross från vecka 45.

Lite Fakta om KronJäst Ekologisk

  • KronJäst Ekologisk, är producerad på ekologiska råvaror och är KRAV-märkt samt certifierad enligt KRAV, Sveriges mest kända miljömärkning för ekologisk mat.
  • Jäst är en levande organism, en svamp. Den odlas fram i enlighet med god tillverkningssed i en bioteknisk process. Den färdigpaketerade jästen innehåller endast jästceller med vatten.
  • Ekologisk jäst rekommenderas för degar med mindre än 3 matskedar socker/sirap till 50 gram jäst. Man kan använda KronJäst Ekologisk till söta degar, men då måste man lägga till ytterligare minst 30 min total jästid.
  • Konsumentpris ca 7,50 SEK.

Det här tycker jag är toppen. Jag har tidigare bakat med surdeg, som du lätt gör på ekologiska råvaror, men har inte riktigt tålamodet och tiden att hålla den igång. Jag har bakat allt mitt bröd de senaste 15 åren och tycker det här är ett steg i rätt riktning.

Det här inlägget postades i Artikel, Produkter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Ekologisk jäst – för dig som vill baka grönare

  1. friskapande.blogspot.se skriver:

    Hurra!
    Hoppas fler affärer tar in den.