Annons
Annons

Daimrutor

Jag deltog i en paketinslagningskurs och min vän Lisa som hade anordnat det, bjöd oss på en underbar dessertbuffé. Här är ena riktiga godingar, lite kladdiga tunga rutor med smak av daim. Tyvärr inte helt tillsatsfritt men det går bra att göra egen daim och sedan krossa och blanda ner i smeten.

Daimrutor
200 g smör
200g mörk choklad, gärna ekologisk och Fairtrade
4 ekologiska KRAV ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl ekologiskt vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 dl Daimkulor (ca 1 1/2 påse)

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt dem smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vanlijsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist smöret.
Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig” när den är färdig gräddad. Låt den sen svalna helt och skär i rutor eller trekanter innan servering.

Det här inlägget postades i Dessert, Kaka och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.