Annons
Annons

Marinerade gröna linser med vitlök och dijonsenap

Har du inte provat gröna linser tidigare så börja med det här receptet. Nykokta mjuka linser i en smakrik marinad med vitlök, dijonsenap och rödlök. Har du kort om tid så finns det färdigkokta gröna linser på burk. Servera linserna som tillbehör till kött eller fisk, eller som här, dryga ut en sallad. Jag blandade linserna med romansallad, tomater, paprika och fetaost.

Marinerade gröna linser med vitlök och dijonsenap 4 port

500 g torkade gröna linser

2 liter vatten

2 tsk salt

Marinad:

1/2 dl vitvinsvinäger

1 dl olja

1 vitlöksklyfta, pressad

salt

svartpeppar

1 rödlök, finhackad

1 tsk dijonsenap

Koka linserna i vatten och salt på svag värme i ca 30 min. Häll linserna i ett durksalg och låt dem rinna av. Blanda ihop marinaden. Häll linserna i en skål, slå marinaden över och låt det stå och dra någon timme (om du har tid). Servera till kött, fisk eller i en sallad.

Det här inlägget postades i Förrätt, Lunch, Middag, Sallad, Tillbehör, Vegetariskt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.