Annons
Annons

Fläskfilé fylld med rosmarin och vitlök

Efter påsk hade jag rosmarin kvar efter lammsteken och gjorde här en fläskfilé som jag fyllde med en mortlad rosmarin- och vitlöksolja. Jag låter köttet få en innertemperatur på 65 grader vilket ger ett saftigt och lätt rosa kött.

Fläskfilé fylld med rosmarin och vitlök 4 port

ca 600 g ekologisk fläskfilé

2 stora kvistar ekologisk rosmarin, repade

2 ekologiska vitlöksklyftor

1/2 msk ekologisk olja

1 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 125 grader. Mortla rosmarin, vitlök, olja och salt till en pasta. Skär ett djupt snitt, men ej igenom, längs hela fläskfilén. Vik upp köttet och fördela rosmarinpastan över. Lägg ihop köttet och bind ev ihop med bomullsgarn eller fäst med tandpetare. Krydda fläskfilén med salt och peppar och bryn i olja. Lägg köttet i en ugnsfast form och stek färdigt i ugn tills innertemperaturen är 65 grader. Ta ut köttet och låt det vila ca 5 minuter. Skär upp i skivor och servera.

Det här inlägget postades i Kött, Middag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.