Annons
Annons

Sommarutflykt till Skräddar-Djurberga fäbod i Dalarna

I sommar jag jag semestrat i Dalarna, Orsa närmare bestämt. Jag är inte en sån som gillar att ligga på stranden, utan gör gärna utflykter i närområdet. Något som är typiskt för Dalarna är fäbodarna. Jag hittade en väldigt fin,  Skräddar-Djurberga Fäbod. En fäbod med anor från 1600-talet och ett levande fäbodbruk med kor och vallkulla. Servering av kaffe och fäbodmat.

Vi åkte dit för att äta lunch, fyra hungriga personer. Vi möttes av en glad kvinna med en meny. På menyn fanns tre saker att beställa.

Kaffe med kaffebröd (bulle, mjuk kaka och två småkakor)

Bitå (tunnbröd med hemgjort smör och ost)

Lunchpaket (Långfil med ingefära och hjortronsylt. Bitå. Kaffe och bulle)

Vi tog lunchpaketet och tjejen som serverade sa att det fanns bara fejkhjortronsylt då hjortronsylten var slut. Frågade då vad fulsylten innehöll och fick veta att det var samma sylt som min mormor gjorde. Morötter och rabarber. Det var en fantastisk måltid på alla sätt. Vacker miljö, hembakt, lugn och råmanden från korna. Barnen lekte, klappade kossorna och tittade på ett fågelbo där äggen nyss kläckts. En fantastiskt fin utflykt som varmt rekommenderas.

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Utflykt och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.