Annons
Annons

Gratis tvådagarskurs i ”Framtidens Mat” 29-30 augusti 2012

Här är en fantastisk kurs för dig som är intresserad av mat och vill veta mer om hur maten påverkar oss. Kursen är helt gratis!

Vår relation till mat påverkar både vår personliga samt jordens hälsa. Matens påverkan på natur och människor avgörs av en mångfald aspekter; valet av råvaror, raffineringsgrad, säsongsanpassning, transporter, förpackningar, odlingsmetoder och näringstäthet är att nämna några.

Hållbarhet kan definieras utifrån en mångfald av perspektiv och mat i våra liv uppfyller en mångfald av mänskliga behov. Är det möjligt att välja ett sätt att relatera till mat där vi främjar både den individuella hälsan, det sociala och lokala sammanhanget och den globala situationen?

På kursen tänjs konceptet “hållbar mat” och tar in aspekter av säsong, “hel mat” och vilda växter. Man tittar även på näringsbevarande tillagningsmetoder såsom levande föda och med fokus på snabba enkla rätter, men där målet ändå är att integrera ett komplett näringsspektra och tillfredsställelse genom smak och estetik. Andra viktiga aspekter är kulturella och sociala värden kopplade till mat, så som kulturell tillhörighet, glädje och gemenskap.

Under kursen leds gruppen genom en resa med syfte att vidga perspektiv och ge nya praktiska verktyg till en liten eller större livsstilsomställning. Interaktiva övningar varvas med föreläsningar, kortfilmer och praktiska moment.

Tillagning av lunchen under båda kursdagarna sker som en integrerad del i kursen och blir utgångspunkt för samtal och diskussion. Andra inspirerande exempel kommer att bjudas på genom en variation av små tilltugg genom kursens gång.

Kursledare:

Yohanna Amselem – Utbildad trädgårdsmästare med erfarenhet av gemensam kreativ och hållbar matlagning med särskild kunskap i vilda växter som mat och medicin. Yohanna är för tillfället aktiv i uppbyggandet av ett lokalt nätverk av matproducenter genom uppstarten utav kooperativet GnestaLanthandel i centrala Gnesta.

Christoffer Argus – Arbetar som coach, yogalärare, auktoriserad rawfood kock och utbildare samt holistisk hälsorådgivare. En bakgrund som elitidrottare i unga år blev ingången till en mångårig fördjupning i kost, träningslära, fysiologi och massage. Genom ett flertal vidareutbildningar runt om i världen har Christopher breddat sin kunskapsbas mot en unik integrerad syn på hälsa.

Emilia Rekestad – Engagerad i frågor rörande hållbar livsstil. Projektledare inom Omställning Järna. Emilia har även en bakgrund som kock i ett flertal kök i Järna, bl.a. i dietköket på Vidarkliniken. Utbildad trädgårdsmästare med fokus på hälsa, ekologi och pedagogik, där teman kan vara permakultur och vilda användbara växter.

Elsa Laurell – Nutritionist och leg. dietist och har varit verksam inom såväl landsting, som privat och egen regi. Under 6 år har hon tjänstgjort som dietist på Vidarkliniken utanför Järna. Elsa har tidigare, under många år haft en kostspalt i Tidskrift för Hälsa

Praktisk information

Tider
29 augusti 9.00 – 17.00
30 augusti 9.00 -17.00

Plats: Charlottendals Gård, Järna

För anmälan och information kontakta Yohanna Amselem på 070 405 28 99, yohannaamselem@gmail.com

Kursen är gratis, men en anmälningsavgift på 350 kronor tas ut vilket återbetalas vid kurstillfället. Deltagaren kan välja att donera summan till den ideella organisationen Omställning Järna.

Anmälningsavgiften betalas till Omställning Järna senast den 20/8 på BankGiro 849-9840

Det här inlägget postades i Kurs och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Gratis tvådagarskurs i ”Framtidens Mat” 29-30 augusti 2012

  1. Katharina Brunat Katharina Brunat skriver:

    Vilket bra tips! Blir jättesugen att hänga på! Ska du gå kursen?

  2. Anna Wrede Anna Wrede skriver:

    Låter ju superintressant! Det här skulle jag vilja få upp till Umeå :)