Annons
Annons

Willys och bananmysteriet

Förra veckan när familjen låg nerbäddad som bäst var det dags för mamma-björn att ta sig iväg till stormarknads-skogen för att inhämta proviant till flocken. Till min stora förvåning var blåbärsoppan (klassiker vid magsjuka) slut på stans största affär; Willys. Då inser man att många ligger i magsjuka…

Men avsaknaden av blåbärsoppa kan man ju överleva genom att handla nyponsoppa så det fick bli så.

Efter det stannade jag till vid fruktavdelningen för att handla bananer till min banangalne son och inser åter igen (andra gången jag noterar detta på kort tid) att Willys saknar ekologiska bananer. Inte nog med att utrymmet för ekologiska bananer är pytte-pytte litet i jämförelse med utrymmet för ”vanliga”, besprutade bananer så finns det inga ekologiska bananer på hyllan.

Bananer-pa-willys-
Vanliga besprutade bananer – syns och tar plats på Willys.

Ekologiska bananer på willys
Ekologiska bananer får en liten yta långt ner på hyllan. Jag som letade noga hittade knappt det ekologiska alternativet.

Varför finns det inte bara ekologiska bananer att välja på? Varför tar inte ekologiska bananer upp den stora ytan och de besprutade den lilla?

För jag avstår hellre banan om de inte är ekologiska. Så det blev inga bananer den här veckan heller.

What´s up with that, Willys?

 

Det här inlägget postades i Dumheter, Mat, Medveten konsumtion, Okategoriserade, Personligt, Willys och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Willys och bananmysteriet

  1. Christina Christina skriver:

    Håller helt med! De besprutade bananerna borde ligga gömda i nått litet skrymsle. Har själv varit med om samma sak på Willys många gånger. På ICA Maxi där vi bor har dom samlat alla ekologiska grönsaker och frukter på samma ställe. Då slipper man springa runt halva butiken för att hitta det man ska ha.

  2. Vera Vera skriver:

    På min Willys hemma så får de lika stor plats nästan. De konventionella bananerna får lite större plats, och jag ser fler och fler ta de ekologiska bananerna. Hoppas det gör att ekobananerna får större plats – eller att de bara säljer dem! Då kan de ju ta bort plasten som de envisas svepa runt dem. I go bananas, annars!

    Hos oss kan vi också läsa på en lapp just nu att bananerna råkat ut för en bananepidemi och därför så har de inga kravbananer just nu att ta in. :(