Annons
Annons

Emma trodde att hon hade bra koll på läget – läs om hennes vecka på redaktionen

Emma Gullstrom om sin vecka som praktikant

Den här veckan har vi haft Emma Gullström här som praktikant på redaktionen. Såhär tycker Emma om sin vecka:

Vilken utbildning går du Emma?
– Just nu går jag en ekonomi linje med entreprenörskap som inriktning på Östra Real gymnasium. Det är riktigt kul och inspirerande!

Har din syn på ett grönare samhälle förändrats under veckan som gått?
– Ja, det måste jag säga att den har. Jag trodde att jag hade bra koll på läget, men icke! Jag som är väldigt modeintresserad har t.ex. lärt mig att kläder innehåller otroligt mycket kemikalier. Kläderna är helt enkelt besprutade, det hade jag ingen aning om och som trogen klädkonsument är det viktig information.

Varför valde du att praktisera på just LivingGreen?
– Jag valde att praktisera på LivingGreen för att det är ett företag som jobbar med sådant som enligt mig är viktigt. Jag tror att det gröna är här för att stanna, det är ingen fluga, så det är lika bra att börja lära sig nu.
Det  jag gillar mest med LivingGreen är att de jobbar med att upplysa inte skrämma. Jag är inte beredd att ändra hela min livsstil, men jag vill kunna göra grönare val i vardagen och för att kunna göra det behöver jag mer kunskap. Jag valde även att jobba med LivingGreen då grundaren Edit Künstlicher, är en entreprenör ut i fingerspetsarna och startade det projekt från skrach, mycket inspirerande!

Vad har du lärt dig under din vecka på redaktionen utöver miljötänket?
– Utöver att jag har blivigt otroligt upplyst och mer medveten om miljön så har jag lärt mig mycket om hur livet som egenföretagare ser ut. Vad man bör tänka på när man startar eget och vad man bör undvika etc. Sådant som inte står i läroböckerna, utan sådant som man lär sig genom erfarenheter och misstag. Jag har sugit åt mig kunskap som en torr svamp suger åt sig vatten denna vecka!

Vad har varit roligast/tråkigast?
– Jag har fått jobba med redaktionella sysslor som att göra research och leta bilder. Jag har fått vara med på en massa möten och planeringen av LivingGreen Awards 2012.  Inget av det jag har gjort har jag sett som tråkigt utan jag såg allt som kunskap och erfarenheter. Jag tror att det är viktigt att redan i ung ålder passa på att testa så mycket som möjligt för att få en aning om vad man senare i livet vill arbeta med. Det roligaste har varit att få vara med och planera eventen som LivingGreen gör. De är stora och härliga vilket göra att det är extremt mycket att planera.

Kan du tänka dig att jobba med det här i framtiden?
– Jag kan inte säga att jag skulle vilja jobba enbart med miljön, även om jag är intresserad av det och har blivit det ännu mer nu under veckan som gått. Det ultimata för mig skulle vara att få jobba med något där jag kan kombinera in miljön.
För att ta ett exempel så kan vi ta mode, om jag skulle jobba med mode skulle jag vilja inkludera miljötänket i det som ett naturligt sätt. Vi kan inte slita så på miljön som vi gör nu. Det har pratats om det i många år men  jag tror att äntligen börjar folk fatta galloppen och hänger med i det ekologiska och organiska. Det märker man ju inte minst i mataffärerna. Utbudet på närodlat och ekologiskt blir bara större och större. Så att inkludera det miljövänliga är en självklarhet för mig!

Tack för en toppeninsats den här veckan Emma! Vi kommer att sakna dig!

Det här inlägget postades i Företagande, LivingGreen, Media, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.