Annons
Annons

Bästa helgnöjet för TV-tittare

Det är lätt att fastna i alla TV måsten som barnfamilj. Ja, ni vet som Let´s Dance på fredagskvällen, Gladiatorerna på lördagar, Melodifestivalen och så vidare. Det är alltid något som barnen vill se och vi vuxna måste anpassa oss efter. (förutsatt att man inte själv tycker att det är underhållande såklart)

Jag gillar när alla sitter samlade på fredag och lördag. Jag gillar tanken av att titta på EN TV. Sedan är det ganska svårt att behålla barnens uppmärksamhet en längre tid. När våra barn tittar på Let´s Dance så är det sällan att de sitter still. De dansar med, spelar på en Ipad eller på pappas Iphone. Många känner säkert igen sig i hur familjen sitter vid var sin skärm…

Men i helgen gjorde vi något som samlade hela familjen framför TV och vi satt som klistrade i flera timmar. Vi köpte en kabel mellan dator och TV och kopplade upp Youtube så att alla kunde se den på TV:n. Sedan fick alla önska vad vi skulle titta på. Det blev en historielektion i 70- och 80-talsmusik för barnen och nostalgitripp för oss föräldrar. (”Så här såg Madonna ut när det begav sig”, ”Annie Lennox och David Bowie var förvrrande lika tydligen” och ”Elvis har en Onepeace, ,mamma!”)

Det blev även videoklipp på hundvalpar och skrattande pingviner. En sak är säker: Det var mycket mer givande och mer underhållande än att titta på ”vem åker ut-TV”.

Det här inlägget postades i Barn, Media, Personligt, Tips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.