Annons
Annons

Ny bok om Grön ekonomi med hoppfull framtidsbild

 Från dystopi till ekoekonomi

Lagom till FN-toppmötet i Rio släpper Caminos Ingemar Tigerberg sin bok ”Från dystopi till ekoekonomi – reportage om en möjlig framtid”

Ingemar Tigerberg, lyfter fram konkreta inblickar i vad en mer hållbar ekonomi kan innebära för människors vardag – en slags visualiserad nationalekonomi.

Boken består av hårda fakta som beskriver situationen för vår miljö och dess ekonomiska samband, varvade med reportage och intervjuer som konkretiserar idéer med lösningar på problemen. De utvalda exemplen fick författaren själv att byta ut förtvivlan och frustration mot hopp och framtidslängtan, men budskapet är också att det behövs styrmedel för att manövrera utvecklingen bort från en annalkande dystopi, mot en attraktiv ekoekonomi.

Utöver den folkbildande ambitionen så är även författarens förhoppning att bidra till en hoppfullare framtidsbild än den som annars ofta går att utläsa från miljörörelsen och den mediala debatten, något att längta till när man översköljs av floden med allvarliga rapporter om planetens och ekonomins tillstånd.

Boken finns att köpa här.

Det här inlägget postades i Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.