Annons
Annons

Att driva företag och vara förälder samtidigt är bland det svåraste som finns

Klockan är snart elva på kvällen och nu har min puls lagt sig efter dagens maratonlopp. Ett maratonlopp jag genomför varje dag. Mentalt alltså.

När det är så många bollar i luften som för mig just nu (roliga bollar) så vågar man liksom inte sluta springa. När man slutar springa känns det som att man ska tappa en av bollarna. Jag håller hårt i mina bollar!

Ibland pratar jag med andra entreprenörer som säger att de jobbar mycket och att företaget aldrig lämnar deras medvetande. Precis så funkar det för mig med. LivingGreen är det första jag tänker på när jag vaknar och det sista som lämnar mitt medvetande när jag somnar.

Jag förstår att det kan vara en märklig verklighet för folk som är anställda. Vilket jag ofta får påpekat i sociala sammanhang. Jag blir ofta ifrågasatt hur jag kan lägga så mycket energi och tid på mitt företag. Det är ju bara ett jobb!

Bland andra som har egna företag nickas det istället igenkännande och samtalsämnet går över i diskussion om hur vi kan hjälpa varandra vidare på vägen. Vad har du som jag behöver och vad kan jag hjälpa dig med?

Jag får ofta frågan hur jag orkar och varför jag fortsätter i det tempot jag håller. De som frågar ser ofta enbart mitt engagemang i LivingGreen. Men mitt huvudsakliga engagemang är inte LivingGreen. Det är familjen – mina barn.

Då slår det mig hur stort det är att starta ett företag när barnen är små. Hur mycket mer det kräver av dig som person att kunna jonglera både familj och företag. Det är liksom aldrig tid för återhämtning. Det viner om öronen dygnet runt.

Idag vill jag därför uppmärksamma alla företagare som är föräldrar. Det kräver något extra att göra båda parallellt. Ändå är det så många som vågar. Men ibland är det bra att man inte vet vad man ger sig in i….

 

Det här inlägget postades i Barn, Företagande, Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.