Annons
Annons

Jag är en övertygad klädkramare – välkommen in i min garderob!

Tricket till en smart garderob är omtanke och kärlek till plaggen. Att förlänga livet på kläder, skor och accessoarer är inte speciellt svårt. Det gäller liksom att se varje plaggs potential (hur billigt eller dyrt det än är) och vårda det så länge det bor i ditt hus. Förvaringen är en del av mitt trick till en långsiktig garderob.

När ett plagg inte längre passar i min garderob ser jag till att det får ett nytt hem i någon annans. Mer om det i nästa blogginlägg.

Välkommen in i min garderob!

Arkiverade sommarkläder

I helgen var det så dags att acceptera höstens inträde och arkivera alla sommarplagg.

Mina dammkänsliga skor bor i egna små skolådor. Just dessa har jag handlat på IKEA men det finns varianter på Granit eller Åhlens. Vill man återbruka kan skoförvaring med fördel byggas på samma vis av gamla skokartonger (ta då ett foto på skorna och klistra utanpå kartongen så har du ett toppensystem). Jag använder även gamla örngott till mina väskor vilket funkar fint även till skor. (lite mindre lätt att överblicka dock)

Skogarade för höst och vinterskor

För mindre ömtåliga skor, kängor och träskor har jag återanvänt mina gamla vinhyllor. Vilka hyllor som helst funkar ju egentligen. Detta kanske inte är så snyggt men jag hittar det jag vill ha och mina skor trivs!

Klänningar ur min garderob

Inför hösten har jag plockat fram mina vinterklänningar och det är ett lika kärt återseende varje gång! Det är som att träffa gamla vänner igen…såna där vänner som man inte sett på länge men det känns som om det var igår man såg…

Jag har några favoriter som varit med mig i över 10 säsonger och de kommer troligen haka på några till. De som känner mig vet att svart är basen i min garderob. Syns det?

Sjalförvaring

Då kommer vi till min favorit accessoar: SJALEN! Jag är inte mycket till bling-bling flicka. Jag föredrar klassiska smycken men jag älskar mina scarfs. Jag förvarar de jag använder mest i hallen i en korg, de som åker fram vid speciella tillfällen finns i en byrå (bilden) och de som är helt säsongbetonade har jag i en ”Sommarbox” som blir till en ”Vinterbox” när det är dags.

Förvaring av smycken

Eftersom jag inte bär smycken varje dag men gärna vill. (Det är något jag försöker jobba på) Så har jag valt att smycka min vägg med dem istället. Dessa järnkrokar (utformade som renhuvuden) inköpta på Åhlens, passar väldigt fint.

Alltså, att ha koll på mina grejjor gör det så mycket roligare och det motverkar helt klart mitt shopping behov.

Det här inlägget postades i Inredning, Medveten konsumtion, Mode, Personligt, Second Hand, Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar till Jag är en övertygad klädkramare – välkommen in i min garderob!

 1. Jenny Brolin Jenny Brolin skriver:

  Vad kul att hälsa på i din garderob!

  Jag har liknande system där jag alternerar kläderna mellan säsonger och har skorna i sina skolådor klädda med fina papper och foton på.

  Smyckeshängarna var riktigt fina, blir som konstverk!

 2. Ja, det gäller att hitta fler användningsområden på saker som man kanske inte använder så ofta…

 3. Ylvan Ylvan skriver:

  Vilken fantastisk garderob!!!

 4. whosthatcutiepie whosthatcutiepie skriver:

  åh älskar krokarna med halsbanden på! Köpte nyligen krokar som inte alls var lika fina..men fick åtminstone upp halsbanden vilket var poängen för att -precis som du tänkte jag att jag lättare ska använda dem då jag ser dem varje dag..och det har funkat! :-)
  Fina kläder i övrigt!
  mvh/Anna (who’s that Cutiepie)