Annons
Annons

Ljus-tider kräver lite extra pyssel

Jag älskar att tända ljus och mysa såhär års. För mig är det en nödvändighet i november månad. Det är inte helt enkelt att välja vilka ljus man ska använda. Mer om det här>>

När värmeljusen brunnit upp sparar jag dem i en kartong (mitten). När kartongen är full sätter jag mig (eller ber barnen) och avlägsnar stearinet ( till höger) från aluminiumbehållaren (till vänster). Vi använder en träpinne (en sån som man äter kinamat med) som redskap för att pilla bort stearinet.

Det är som att sortera strumpor eller som att sticka…meditativt:-)

Prova du också!

 

Det här inlägget postades i Hållbar jul, Inredning, Källsortering, Pyssel. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Ljus-tider kräver lite extra pyssel

  1. Alex skriver:

    Gör samma sak hemma, fast jag håller aluminiumformar snygga och hela och fyller sen på med nytt stearin :)