Puh! Min dag i godisträsket är över och jag måste säga att jag är lättad. Inte för att det inte är gott, för det är det! Inte för att jag inte njuter, för det gör jag! Men min kropp mår urdåligt av det, jag betalar ett alldeles för högt pris för några minuters sockertillfredställelse. Så det är skönt att konstatera att jag är tillbaka i mina gamla vanor igen. Morgonen blev tyvärr tidigare än jag hoppats på, men när sonen ska iväg på hockeymatch och samlingen är kl 7 (!!!!??) då är det bara till att kliva upp och bre mackor. Sen är lillasyster vaken och dagen igång:-)

Jag och lilltjejen passade på att ta långfrukost med kokt ägg mosat med smör och salt. Det älskar vi båda två! Kaffe med varm mjölk, en apelsin och några skedar ostkaka med vispad grädde på det – det är ju ändå lördag! Och framåt tio börjar J hoppa och ropa ”milkshake, milkshake”! Då är det dags att plocka fram stora bägaren och mixa. Idag hällde jag i fryst banan, björnbär, blåbär, hallon, spirulina, proteinpulver från Holistic och några droppar d-vitamin. Hällde på mandelmjölk och körde ihop. Mums – nu kan vi fortsätta städa någon timma till. Härlig lördag på er!

Publicerat i bebis, hälsa, inspiration, lifestyle, mat | Kommentering avstängd

Annons

Eftersom jag ofta lägger ut bilder och berättelser om när jag dricker proteinsmoothies eller tränar crossfit klockan sju på morgonen, kan det vara på sin plats med lite balans i bilden om mitt präktiga jag :-) En vanlig morgon i mitt liv går jag upp halv sex, äter två kokta ägg med smör, dricker en dubbel espresso med lite varm mjölk och tar mina d-vitaminer och omega 3 kapslar. Sveper ett stort glas vatten och drar sen iväg till boxen eller tar en springtur, och kommer hem lagom till det är dags att väcka barnen. Det är en perfekt morgon för mig, som tycker det är snudd på omöjligt att komma iväg för att träna på kvällen. När alla väl ätit, gjort läxor, myst, bråkat, borstat tänderna, läst, sjungit och somnat är jag helt slut. Då vill jag också sova. Eller säga några meningar till min man..

 

Denna morgonen såg inte alls ut så som jag vill. Upp tidigt, jo det stämde. Men sen… jag hann inte fixa ägg, utan åt ostmackor. Det blir jag inte mätt på, det räcker inte. Utan fett och protein försmäkta denna kropp. Det leder till andra spännande kedjereaktioner också. För helt plötsligt hade jag ingen stor aptit på lunchen, men blev däremot vansinnigt godissugen strax därpå. Och eftersom det stod en godisskål alldeles intill mig åkte handen ner. Jag äter nästan aldrig smågodis, blir liksom inte sugen – men nu. Oj vad gott det var! Oj vad sugen jag var! Oj vad illa jag mår nu… Kroppen skakar, och jag känner mig svag och har svårt att koncentrera mig. Mår illa, men vill ändå har mer. Kom plötsligt på varför jag inte äter godis! Och varför jag inte heller vill ha. Biverkningarna är lika illa som en bakfylla, energiförlusten är total och jag längtar inte efter sockerstimulansen när jag är mätt och nöjd av bra mat. Varken svårare eller mer komplicerat än så.

Nu håller jag mig undan godiset ett bra tag till. Men lördagsglassen och kladdkakan med familjen, den hänger med. Det är bra skit!

 

Publicerat i hälsa, mat, reflektioner | Kommentering avstängd

Jag hänger ju en hel del i en crossfit-box. Det är ett coolt ställe med coola människor som är väldigt starka och gör coola saker, som att stå på händer när de gör armhävningar eller kalka in händerna för att lyfta skivstänger med mycket tunga vikter på. Det finns en del saker man gärna gör när man tränar crossfit, t ex är det en fördel om man gillar att äta enligt paleo och så har man tröjor med tuffa texter på som uttrycker hur ultracoolt det är att vara stark. Jag älskar det! Hela den sektliknande fokuseringen på en träningsform, gemenskapen och galenskapen!

Men jag är bara en storögd nybörjare som står vid sidan om de coolaste och undrar om jag någonsin kommer att få vara med på riktigt? Det finns en del saker jag är hyfsat bra på (squats!), en del jag får fortsätta träna på (pull ups) och en del jag nog aldrig kommer till (handstand pushup..). Och. När andras knälånga kompressionsstrumpor åker på, för att matcha de pyttesmå shortsen som framhäver de muskulöst vältränade benen, då åker mina av. Jag använder mina älskade kompressionsstrumpor från gococo jämt! Men aldrig när jag tränar. Inte så andra ser i alla fall. Där går min gräns. Så cool är jag inte. Så cool blir jag aldrig – jag lovar! Skulle jag drabbas av vansinne och hybris och till slut dyka upp i små shorts och knästrumpor någonstans nära dig – knacka mig fyra gånger på vänster axel och blinka två gånger med höger öga. Det får bli vår hemliga signal. Den som säger ”skärp dig”! När andras strumpor åker på, då åker mina av!

 

Publicerat i crossfit, hälsa, lifestyle, träning | 2 kommentar

Sist jag var på Yasuragi testade jag örtstämpelmassage. Jag vet inte vilken bild ni får i huvudet av namnet, men jag hade föreställt mig någon lintrasa med örter och olja i som terapeuten liksom stämplade på kroppen… Trots att jag verkligen undrade över vilken nytta det skulle kunna göra, är min nyfikenhet på örternas inverkan på kroppen och tekniker jag ännu inte testat större än min skepsis. Och tur är väl det!

Till att börja med var det inte alls små påsar med lavendel som trycktes mot kroppen. Istället väntade en stor maskin med ånga, värme och härliga örter på mig i det lilla, mörka och fina rummet. Min terapeut för dagen heter Jessica, och hon hälsar med ett lugnt, fast handslag, mjuk röst och stadig blick. Handdukstekniken sitter klockrent och trots min nakenhet känner jag mig fullständigt trygg och bekväm hela tiden.

Massagen inleds med varma handdukar på händer och fötter, därefter smörjs jag in i rikligt med ekologisk rapsolja för att mjuka upp musklerna och förbereda kroppen på att slappna av. Sen kommer själva ört-delen. Maskinen har nu stått och stånkat och jobbat upp rejält med värme en stund, och i någon form av tratt sitter en stor kudde med en mix av örter som lavendel, magnolia och ylang ylang. Det doftar mycket och det doftar ljuvligt! Kudden först sakta över kroppen, bit för bit, och värmen sprider sig som en löpeld genom rygg, axlar, ben… Effekten är slående och avkopplingen total. Jessica är lyhörd under hela behandlingen och svarar på frågor i början, när jag fortfarande är pigg och nyfiken, men tystnar sedan och låter mig svepas iväg av örternas inverkan. När det är dags att vända sig från rygg till mage orkar jag knappt ta mig runt:-)

75 minuters behandling låter väldigt mycket först, men det känns som en kvart har gått när jag varsamt blir påmind om att tiden är slut. Ett glas vatten och en stund för mig själv i det mörka rummet, sen är det dags att återvända till verkligheten. Tur då att det finns sköna stolar i lugna vrår att bara sitta och dåsa i en stund. Dricka lite te. Titta på vattnet och träden och tänka på ingenting. Samla ihop sig och sakta, sakta ta sig hemåt igen.

Massagen kostar cirka 1200 kr. Det är mycket pengar, inte minst med tanke på att det kostar pengar att komma in på Yasuragi till att börja med. Men. Det är värt det. Är det någon gång det kan vara värt att betala rejält för en behandling tycker jag det är just på spa, där man kan fortsätta koppla av i värme och njutbara miljöer även efteråt.

Publicerat i hudvård, inspiration, lifestyle, massage, Projekt Glädje, spa | Kommentering avstängd

 

Läser just nu boken ”Bli en vinnarskalle” av Olof Röhlander. Har kommit till kapitlet om att definiera sin egen framgång. Intressant. Olof menar att framgång, det är viktigt. Det är allt. Och det tror jag han har helt rätt i! Vi vill lyckas, vi vill prestera och känna oss nöjda. Tricket är bara att definiera sin egen tolkning av ordet framgång. Vad är det för dig? När har du lyckats? Om jag vill kunna lyfta min egen kroppsvikt i marklyft för att nå framgång i min satsning på styrka, vad vill du lyfta? Eller vill du inte lyfta alls? Den typen av frågor menar författaren att vi ska ställa oss, svara på och därefter agera på. Dessutom uppmanar han oss att tänka både långsiktigt och kortsiktigt. ”Jag har för avsikt att …. idag.” Kontra: ”Jag har för avsikt att bli/verka/vara … i mitt liv.”

Jag har för avsikt att stå ut idag. Övriga frågor återkommer jag till.

Ibland orkar man bara inte mer. Bryt ihop. Kom igen. Det är också livet!

Ja, så kan det också kännas ibland. Nu ska jag städa, sen kanske jag får svara på frågan igen imorgon:-)

Publicerat i bebis, böcker, lifestyle, reflektioner | Kommentering avstängd

Annons

Det var tyst och tomt på gatorna när jag sprang runt Kungsholmen imorse. Ingen som väntade på bussen. Inga barn som spelade fotboll. Helt tomt i tunneln under t-banan. Vissa stunder kändes det läskigt, men mest upplevde jag bara ett lugn och en känsla av power. Jag gör det! Jag är här, jag springer, jag anstränger min kropp, utmanar min latmask och följer min plan. Jag är min egen chef, jag klarar det jag föresatt mig att klara. Typ. Glädjerus!

Av 40 minuters morgonlöpning på tomma trottoarer en vanlig fredag i november, i ett vanligt liv, av en vanlig småbarnsmamma som försöker få livspusslet att gå ihop. Jo. Det är nog lite power över det! Jag skiter i Jante en stund, firar mig själv och drar ut på resten av denna dag med känslan av att jag kan allt jag vill kunna! Bra känsla!

Publicerat i hälsa, inspiration, lifestyle, Projekt Glädje, träning | Kommentering avstängd

Skönaste strumporna kommer från Gococo!

Läser i Aftonbladet Wellness om hur friska och välmående vi blir om vi tränar. Hårt. Stressexperten Nils Edelstam lyfter fram tuff konditionsträning, gärna fem gånger i veckan på 75% av maxpulsen, som den viktigaste faktorn, förutom sömn, för att minska den skadliga stressen, den som bryter ner både kropp och sinne.

- Träning är återhämtning för ett överaktivt nersystem, avslutar han.

Och jag kan bara hålla med. De enda studier jag gjort har varit högst ovetenskapliga med mig själv som enda urvalsgrupp, men jag känner med varenda fiber i hela kroppen hur träningen löser upp spänningar och gör mina tankar lugnare och klarare. Jag ser det på min man och mina barn – är de lite småsura och verkar stressade hjälper det ALLTID att skicka ut dom på en spring- eller cykeltur. Det finns inga träningstillfällen man ångrar. Så spring för livet mina vänner!

Och glöm inte styrketräningen – den ska också vara tung!

 

Publicerat i hälsa, inspiration, lifestyle, träning | Kommentering avstängd

 

3 minuter rodd

10 stående rodd

10 push up

10 gående utfall

Allt gånger 3. Inte så överdrivet hårt, men tillräckligt för att väcka igång kroppen och få den att inse att dagen har börjat! Funderade på att öva lite på mina double unders också… men det tar vi nästa gång. Fy vad dålig jag är på det, och oj vad skönt det är att skjuta upp läskiga jobbiga saker ibland:-)

 

Publicerat i crossfit, hälsa, inspiration, lifestyle, Projekt Glädje, träning | 2 kommentar

bilden är lånad från angelsweets hemsida

Vill du ha en bra, väl utförd klassisk massage och bor eller jobbar på Kungsholmen i Stockholm? Då rekommenderar jag Angel Sweets, där massören Moa håller till. Man kommer in i ett väntrum med en skön soffa, lite gott thé och choklad som lockar och en ren, fin men lite opersonlig inredning. Väl inne i behandlingsrummet inser jag att här inte bara masseras, utan två fåtöljer samt en stor låda näsdukar vittnar om att här pågår också samtal med tårar. Coaching eller terapi, vad vet jag. Rummet är ganska stort, lite kallt och återigen känns det opersonligt, inte så mysigt direkt. Men, detta är inget spa, det är enbart massagen jag kommit för.

Och Moa får mig snabbt att koppla av och glömma inredningen. Med långa svepande tag masserar hon och trycket är alldeles perfekt. Inte för hårt, inte för mjukt. Hade jag bett om djupare massage hade det säkert gått utmärkt, det känns att Moa är stark och står i balans för att kunna trycka till när det behövs! Jag lyckas koppla bort omgivningen och njuter av en timmes välgörande massage, nära hemmet och utan krusiduller. Ibland är det precis vad som behövs!

Priserna startar på 350 kr för 25 minuters friskvårdsmassage.

Publicerat i inspiration, lifestyle, massage, salong, spa | Kommentering avstängd

Alla behöver kärlek, det är en sanning vi säkert håller med om var och en av oss. Vi inte bara behöver kärlek, vi längtar förtvivlat efter kärlek, oavsett om vi inte tycker att vi får någon eller om vi vill ha mer och mer. Men alla behöver också älska någon. I drömscenariot, i filmer, böcker och feel-good berättelser brukar denna någon vara en kärlekspartner. Ljuv musik uppstår och så lever dom lyckliga i alla sina dagar. Eller? Blir lyckohormonerna bara stimulerade om den du älskar är en livskamrat?

Jag tror inte det. Nej, istället tror jag att vi kan älska oss till framgång, hälsa och skönhet genom att rikta vår kärlek mot i stort sett vem som helst; en hund, en vän, ett barnbarn eller – varför inte? – oss själva. Jag har mycket kärlek i mitt liv, men idag, en grå måndag i november, ska jag ägna mitt fokus åt att älska mig själv! Tycka jag är bra, fin och värd allt jag önskar mig! Jag ska fatta mina beslut med hjärta och mage, inte genom analys och med förstånd. Vem vet, det kan bli revolutionerande handlingar av det! Läs här hur det blev för fantastiska träningsbloggaren Sara när hon lyssnade till sitt hjärta.

Vem får lite extra kärlek av dig idag?

Publicerat i blogg, inspiration, lifestyle, Projekt Glädje, reflektioner | Kommentering avstängd