Annons
Annons

>There’s a new love in town…

>

Har i några veckor testat makeup från australiensiska märket Zuii Organic. Det är en helt ny bekantskap för mig, produkterna finns knappt ens i Sverige än… men de är på väg! Är de värda att vänta på? Min spontana känsla, efter att ha använt underlagskräm, ögonskugga, rouge och mascara är – JA! Skynda skynda att få hit resten av grejerna, för jag är överväldigad och lycklig!
Ok.
Erkänner.
En något överdriven reaktion över smink…:-)) – men ändå, jag är så nöjd. Det finns många faktorer som tillsammans gör att sminket blir så bra. Till exempel, som Ellinor skriver om i bloggen Beauty & Nature, så innehåller många av produkterna torkade och malda ekologiska rosor, jasmin- och kamomillblommor, istället för t ex talk.

Det här företaget vill mer än att bara tillverka smink – de vill få fram ett erbjudande till konsumenten som är större än enbart ekologiska produkter, och de gör affärer med kunskap, omtanke och entusiasm som drivkrafter. Grundaren, Rose Beesey, tillverkade smink åt filmindustrin i Australien och ville utveckla en linje ekologiska alternativ, utan att ge avkall på kvalitén som de konventionella produkter hon använda trots allt gav. Det krävde många år av research och tester att komma dit hon ville, men år 2008 lanserades Zuii Organic. Här kan du läsa vad en bloggar som testat tyckte. De har också fått flera utmärkelser, t ex av Fig + Sage.

Till Sverige importeras sminket nu av Aroha, som drivs av eldsjälen Laura Leitner-Eriksson. För tillfället hittar du bara produkterna på Naturapoteket i Näsby Park Centrum, men Laura berättar att hon för intensiva samtal med Zuii för att kunna erbjuda produkterna online – idag säljs de endast via personlig kontakt, eftersom en stor del av filosofin är att även erbjuda kunden tips och råd för att kunna förstärka sin egen naturliga skönhet. Och de är på väg mot en spännande salong på Söder i Stockholm… mer om det inom kort! Snart kommer även mer utförliga recensioner, och mer information om försäljningsställen så snart jag får ny info.

Som sagt – det är värt att vänta på Zuii Organic.

Det här inlägget postades i blogg, hudvård, inspiration, salong, skönhet, test, tips. Bokmärk permalänken.

5 svar till >There’s a new love in town…

 1. ekoenkelt skriver:

  >Åh! Spännande! Det här är ju verkligen en glad överaskning för mig då jag snart har bytt ut allt i badrummet – utom sminket! Jag håller tummarna för att det är prisvärt också?

 2. Beauty & Nature skriver:

  >Kul att det finns att hitta i en butik. Det här är nog ett märke som kommer att växa väldigt fort och det dröjer nog inte länge förrän man ser det lite här och var…hoppas jag i alla fall!

 3. JMElena skriver:

  >Ekoenkelt – det är förmodligen prisvärt, men kanske inte billigt… Snarare ekologiskt kvalitetssmink.B & N; ja, vi får hålla tummarna för att det växer! Ska bli spännande att läsa din recension!

 4. rosellabeauty skriver:

  >Oj, vad jag är nyfiken på Zuii nu. Ser verkligen fram emot att kunna shoppa deras makeup i svensk webshop.

 5. Beauty & Nature skriver:

  >Ser också fram emot att läsa dina recensioner utav Zuii Organics produkter, och det ska bli extra intressant o höra vad du tycker om deras foundation.