Annons
Annons

>Från hemmakock till professionell hudvårdsmakare

>

Denna veckan intervjuas Annika Eriksson, grundare av det svenska hudvårdsmärket Princess Potion i serien om entreprenörer i tiden – hoppas du blir lika inspirerad som jag av hennes berättelse!

1) Berätta lite om dig själv och ditt företag!
Jag är en 43-årig kvinna med två döttrar som börjar bli stora, så jag har fått mer tid över till annat. Jag är nördigt intresserad av hudvårdsprodukter, läser innehållsförteckningar och funderar över hur olika ingredienser fungerar ihop och vad som kan tänkas vara bra. Jag är ganska nördig när det gäller mat också förresten, läser gärna innehållsförteckningar där också. Något min man kan bli galen på när vi är och handlar, haha! I alla fall. Mitt stora intresse för hudvård kombinerat med en väldigt känslig hy fick mig att börja göra egna hudvårdsprodukter för många år sedan. I dag driver jag Princess Potion med försäljning av mina produkter i huvudsak i webbutiken.

2) Hur kommer det sig att du startade Princess Potion, när startade du och hur gick det till att utveckla och sätta dina produkter i produktion?
Jag hade länge haft drömmen och visionen om något mer än att bara göra produkter för eget bruk. Helt enkelt för att det verkar så himla roligt. Jag tycker inte bara det är roligt att koka kräm, jag gillar vackra saker också. Snygga förpackningar. Och jag tycker om att designa själv. Dessutom lockar tanken på att ha något alldeles eget. För drygt ett år sedan kände jag mig mogen att starta så jag kontaktade ett företag och frågade om de ville tillverka mina produkter. Det ville de, och sen följde flera månader med en massa praktiskt arbete. Jag hade de flesta recepten klara men ville stämma av dem med företaget som skulle tillverka produkterna.

Att ta fram ett recept på en hudvårdsprodukt är lite som att laga mat. Kan du göra en bearnaisesås kan du göra en hudcreme, fast man måste vara noggrannare med hygienen. På samma sätt som man i bearnaisesåsen kan byta ut vinäger och dragon mot t ex vitt vin och persilja så kan man i en hudcreme byta olika aktiva ingredienser. I oktober 2010 öppnade webbutiken.

3) Vad har varit svårast med att driva företag hittills?
Oj, vad svårt. Vad ska jag svara på det? Det dyker upp oväntade saker hela tiden som jag inte har förutsett, fast jag tycker att jag försöker vara förutseende och tänka på allt. Man ställs inför så många nya situationer hela tiden och det är så mycket man måste vara insatt i. Ta bara en sån sak som lagar och regler runt tillverkning av kosmetika. Fast där har jag enormt stor hjälp av min tillverkare. Det svåra är nog ovissheten, att allt är så nytt. Fast det är samtidigt det som är så roligt, utvecklande och spännande!

4) Vad har varit/är roligast?
Det absolut roligaste är när kunder kommer med positiv respons på produkter. Det blir jag så lycklig av! Sen är det otroligt utvecklande och spännande att driva företag, att försöka hitta olika vägar för att nå dit man vill.

5) Har du några tips och råd till andra entreprenörer som är sugna på att dra igång sitt drömprojekt?
Räkna med att allt kommer ta dubbelt så lång tid att förverkliga och vara dubbelt så dyrt som du tror. Om du har familj är det bra att de är positiva till ditt projekt, mycket tid kommer att gå åt till det. Dröm stort och måla en vacker framtid, men tänk också på vad det värsta är som kan hända, vad riskerar du? Riskera inte mer än du har råd att förlora.

6) Har du några förebilder – vilka inspireras du av?
Jag inspireras av personer som är modiga och tänker självständigt. Personer som vågar göra det de tror på trots att omgivningen rynkar på näsan. Jag inspireras också av människor som arbetar hårt och utnyttjar sina talanger.

7) Till sist – om du fick tipsa om tre produkter ur ditt sortiment just nu, vad vill du lyfta fram då?
Det skiftar väldigt, min hud verkar gilla lite blandad kost. Just nu är jag extra kär i ansiktscremen. Det är också en av de produkter jag får mest positiv respons på från kunder. Sigrids creme är en annan favorit på vintern. Jag får så hemskt torra händer och fötter. Den tredje får bli ansiktsolja havtorn. Den är så bra på våren som jag hoppas kommer snart. Dels ger den lite färg, sen får man lite skydd mot solen av den tack vare makadamia- och jojobaoljan.

Själv har jag testat just ansiktsoljan – recension kommer under mars, men jag kan avslöja att jag just nu är väldigt förtjust i den!

Det här inlägget postades i entreprenör, hudvård, intervju, webbshop. Bokmärk permalänken.

3 svar till >Från hemmakock till professionell hudvårdsmakare

  1. Anonymous skriver:

    >Oprofessionell stavning!

  2. JMElena skriver:

    >Jag håller med!! Det är en av sakerna jag älskar med att blogga; man får göra som man vill:-))

  3. JMElena skriver:

    >Haha… inte förrän nu såg jag vad du menade – jag är verkligen så blind att jag skäms:-). Min amningshjärna klarar inte subtila hänvisningar, knappt ens de mest övertydliga. Men tack för att du försökte! ps – har ändrat nu… att det blev rätt vågar jag dock inte hoppas på:-)