Annons
Annons

Nytt för håret från c/o Gerd

Ni har väl inte missat att svenska c/o Gerd fullständigt sprutar ur sig nyheter? I ett pressmeddelande berättade de stolt att de lägger en bombmatta med ekologiska hudvårdsprodukter för oss konsumenter att ta del av och det tackar vi för! Nu släpps även deras första serie hårvårdsprodukter och jag ställde några frågor till Johan Wiklund, en av grundarna som dessutom är frisör och stylist i grunden;

 

Nu lanserar c/o Gerd massor av nyheter, bland annat en ny serie svensktillverkade ekologiska hårvårdsprodukter – vad spännande! Kan du berätta lite mer om varför ni tar fram dessa produkter?

- Man kommer långt med vår nuvarande produktstock men efterfrågan på krämer, hårvård, rengöring och ansiktmasker har vart stor. Vårt mål har hela tiden varit att ? Gerd skall kunna bli huvudleverantörer till spa-, massage- och hudvårdssalonger och nu blir detta en verklighet.

Vad blir speciellt med hårvård  från c/o Gerd istället för ett salongsmärke?

- Jag är själv frisör och har arbetat även som stylist. Min stora utmaning när jag produktutvecklade denna serie var kort och gott att få en ekologisk hårvårdsserie att uppträda och kännas som en petrokemiskt hårserie. Kan låta knäppt… Jag vet!

Att göra ett basschampo är inte så svårt. Att göra schampon som fungerar perfekt för de torra håren, normala samt feta är en stor utmaning, men jag är så stolt över resultatet såhär 800 fallstudier och två år senare. Sedan har vi även tagit fram två produkter där jag är så djärv att jag skulle vilja påstå att det inom den petrokemiska sfären inte finns en motsvarighet till vårt hårserum. Jag tycker stylingprodukter är det svåraste att utveckla ekologiskt. Den 10/10 2010 hade jag satt av en dag för att testa en ny ecocertifierad tensid. Efter två timmar gav jag upp. Den var inte bra alls. Jag gick på min intuition och mixade ihop ett hårwax, märkte proverna 10/10 och sedan tänkte jag inte mer på det. När jag testade dem efter en vecka blev jag helt till mig!  I burken fanns ett hårvax som uppträdde helt perfekt. Den är döpt till 10/10 Salt definition :)

Frisörbranschen är ju ganska präglad av några stora märken och tar in nyheter i mycket maklig takt… Hur ser du på salongernas utveckling mot ett mer ekologiskt tänk?

- Potentialen är stor! Inom frisörbranschen har man gjort många uppmärksammade utredningar. Jag har många frisörkompisar i Stockholm som har vart med i en studie på Karolinska, där man har sökt spår av färgningsmedel. Resultatet var inte vackert. Det går inte att blunda för att många frisörer blir allergiska. Men produkterna man säljer på salongerna måste vara funktionella återvänder inte kunderna.

Till sist; vilka tre saker bör vi alltid göra för att undvika dåliga hårdagar och vilka produkter rekommenderar du?

- Jag brukar predika om hår och hud och en av deras gemensamma viktiga nämnare för att se bra ut. Fukt, fukt och åter fukt!  Ett bra schampo är A och O. Ett hårstrå är inte solid utan är uppbyggd lager på lager. Hår som lätt blir frissiga har en mindre täthet i dessa lager varför det är extra viktigt att förse håret med extra fukt. Det typiskt skandinaviska håret är av en finare karaktär. Ofta har man mycket hår men hårstråna är fina och tätheten hård.

Förutom ett bra schampo är ? Gerds hårserum otroligt effektiv på alla hårtyper. Nyckeln är blåbärsfröolja. Likt arganolja (som vi inte använder då vi anser att skövlingen är brutal för att få fram denna sällsynta olja)  binder den fukten i håret och ger en otrolig lyster.

Det sista tipset för att undvika dåliga hårdagar är att investera i bra redskap i hemmet. En bra fön och vax kommer man långt med, men för att få den bästa rekommendationen så prata med din frisör vilka redskap hon/han tycker att du skall ha.

Det här inlägget postades i bra att veta, entreprenör, gröna nyheter, hårvård, intervju. Bokmärk permalänken.

4 svar till Nytt för håret från c/o Gerd

 1. Therese Hallberg skriver:

  Åh, vad jag är nyfiken på C/O Gerd! Fina förpackningar med produkter som verkar riktigt spännande.

  • Elena Agert Elena Agert skriver:

   Av det jag testat hittills är produkterna oerhört härliga och prisvärda; ska bli mycket spännande att ta sig an hela det digra utbudet som nu kommer ut på marknaden. Och ett bra, naturligt hårserum kan aldrig bli fel:-)). Säg till om du testar något!

 2. Malin skriver:

  Just beställt ett schampo så ska bli spännande att testa! :-)
  Blir extra skoj när det är svenskt också.. ;-)

 3. Elena Agert Elena Agert skriver:

  Spännande – berätta sen vad du tyckte!