Annons
Annons

Ni frågar och Lilla Bruket svarar!

Läsaren Bernadette från Ecofinder ställde en fråga om de fina förpackningarna som Lilla Bruket häller sina produkter i är miljövänliga, och jag lät frågan gå vidare till Monica från företaget i Varberg. Så här svarar hon:

 

”När det gäller våra förpackningar försöker vi tänka så funktionellt som möjligt, och hålla nere mängden emballage genom att använda så lite material som möjligt. Vi tänker även att ett av de bästa sätten för att minska miljöpåverkan från våra produkter är att göra fina förpackningar som kunderna sen vill använda till annat när tvålen är slut. Vi är också på väg att lansera refills till flera av våra produkter!

Våra flaskor och burkar är tillverkade i PET och återvinns på samma sätt som andra PET-produkter. Vi har ännu inte hittat någon som kan leverera våra flaskor i återvunnen PET med samma finish som de flaskor vi använder nu, men vi letar vidare. Tuberna till handkrämen är tillverkade i aluminium, som kan återanvändas. Det gäller även locken till alla burkar. När kvantiteterna på det vi säljer ökar kommer vi själva kunna använda återvunnen aluminium, något vi ser fram emot. Doftljusen kommer i glas, som när ljuset är utbrunnet kan användas som t ex dricksglas! I maj kommer ett nytt, lite kraftigare glas och då går det utmärkt att fortsätta använda det som en burk när ljuset brunnit ut.”

 

Hoppas Bernadette – och ni andra – blev nöjda med svaret från ett företag som gjort en del, och fortsätter att jobba på att förbättra sig utan att ge avkall på kvalitet och design. Jag gillar tanken att göra så fina burkar att man sparar dom till annat!

Det här inlägget postades i bra att veta, grön glamour, intervju, tips. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Ni frågar och Lilla Bruket svarar!

  1. Hej och ett varmt tack till Lilla Bruket för ett detaljerat svar och till Elena Agert som vidarebefordrade frågan. Roligt att ni engagerat arbetar med era förpackningar och jag önskar er stor framgång så att flaskor i återvunnen PET och tuber i återvunnen aluminium blir verklighet!
    En varm hälsning
    Bernadette från Ecofinder