Annons
Annons

Fem bra vanor för fin hy

1. Fimpa! Det kanske viktigaste rådet av alla om du vill ha en fin hy och hålla ålderstecken borta så länge som möjligt är att sluta röka. Eller allra helst, börja aldrig överhuvud taget.

Inget att fundera på - gör det bara. Fimpa!

 

2. Undvik för mycket socker och vitt mjöl. Allt för mycket snabba kolhydrater kan förvärra akne, skada kollagenet och ge dig slapp, rynkig hud i förtid. Välj fullkorn, grönsaker och protein i lagom stora portioner till vardags och njut av desserten på helgen!

 

Choklad är livets guldkant! Inte basvara...

 

3. Ät en måltid med bra protein och bra fett före läggdags, men prova ett tag att dra ner på kolhydraterna. När du sover reparerar tillväxthormoner kroppens celler och för att kunna göra det optimalt behöver de protein, men knappast kolhydrater. Ät t ex kesella med lite bär och valnötter till kvällsmat, istället för ostmackan.

 

Kolhydrater till frukost och lunch - men vid middagstid skippar jag gärna pastan och öser på med extra protein och grönsaker istället. Det funkar för mig! För dig? Prova en vecka och känn efter hur kroppen och huden reagerar.

 

4. Träna! Med så lite som tre timmars pulshöjande träning i veckan kan du enligt vissa studier bli biologiskt tio år yngre! Dessutom får du en bättre blodcirkulation, något som ger huden syre och näring och därigenom en frisk och sund ton.

 

5. Smörj! Och välj då gärna krämer med vitaminrika, essentiella oljor som skämmer bort din hud med naturligt vårdande ämnen men som saknar vissa ingredienser med tveksam effekt. Jag tänker t ex på parabener, parfym, silikon och mineralolja.

Det här inlägget postades i bra att veta, hälsa, hudvård, inspiration, lifestyle, mat, skönhet. Bokmärk permalänken.

4 svar till Fem bra vanor för fin hy

 1. Kasia skriver:

  Gillar mycket dina inlägg med praktiska tips och råd. Man kan nog inte få för mycket av påminnelser hur viktigt det är med kost och motion. Tack för din underbara blogg som inspirerar mig till hälsosammare liv :)

  Kram från Kasia

  • Elena Agert Elena Agert skriver:

   Tack snälla fina du för dina värmande ord, vad glad jag blir!

 2. Och glöm inte att lyssna på din magkänsla…vad du än gör, gör det som skapar glädje inom dig och känn hur kroppen och knoppen njuter :) !