Annons
Annons

Nya utsikter på Yasuragi

Det har varit en kämpig tid. Mycket jobb, mycket sjukdom och många tankar om framtiden, och behovet av perspektiv, nya dimensioner och några timmar för mig själv växte sig allt starkare. När livet kommer till den punkten älskar jag att åka på spa alldeles själv. Bada, basta, vila och vara helt tyst några timmar. Det finns många fina ställen i Stockholm, men min favorit, som jag alltid återvänder till, är Yasuragi.

Det är skönt att kunna sätta sig på bussen (eller båten) och på mindre än en timma byta miljö och fokus så totalt. Från en hjärna som aldrig stannar upp i en storstad som aldrig är tyst, till en plats av total stillhet där hjärnan åtminstone får en paus. Jag brukar hoppa över behandlingar på Yasuragi till förmån för deras gedigna och spännande aktivitetsprogram, men denna gången gjorde jag tvärtom. Behandlingen jag testade har jag varit nyfiken på väldigt länge, en örtstämpelmassage med värme, ånga och eteriska örter! Jag ska berätta mer om den i ett eget inlägg, men jag kan avslöja att jag blev både förvånad och förtjust…

Utsikten i nya loungen är som mumma för själen - bara skog och vatten!

Just nu är Yasuragis stolthet, de varma utomhuskällorna, inpackade i byggplast och man badar med snickare runtomkring sig, till ljudet av borrande och sågande. Så för stunden är det inte så vackert, tyst och avkopplande som man kanske önskar sig, men väldigt snart är det över och källorna blir dubbelt så många. Det är en förbättring som Yasuragi har varit i stort behov av länge, speciellt på helgerna kan det bli väldans trångt i badet, så jag kan tänka mig att de längtar efter att få inviga sina nya källor. Dessutom byggs en stor panoramabastu med kallvattenpool direkt utanför, och de har öppnat en ny, stor lounge för att koppla av mellan bad, behandlingar och aktiviteter. När jag var där var isoleringen i fönstren ännu inte klar, och alla möbler inte på plats, men att luften var torrare och svalare än på övriga ställen i det stora spat tycker jag personligen bara var skönt. Variation och möjlighet att känna efter vad kroppen behöver för stunden är inte fel!

Varma dopp med bygg-utsikt

Efter några timmar kunde jag konstatera att axlarna åkt ner några hack, skrattet som känts långt borta ett tag dök upp igen och tankarna, de for inte längre runt som i en centrifug utan fick fokus och en tydlig riktning. På tio minuter kunde jag sammanfatta ett problem jag grubblat på hela hösten, och lugn i sinnet ta bussen hem för lite familjemys. En lyxig dag på egen hand, och med tanke på resultatet, väl investerade timmar och slantar!

Det här inlägget postades i grön glamour, gröna nyheter, hälsa, hudvård, inspiration, lifestyle, massage, Projekt Glädje, spa. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.