Annons
Annons

Min avsikt

 

Läser just nu boken ”Bli en vinnarskalle” av Olof Röhlander. Har kommit till kapitlet om att definiera sin egen framgång. Intressant. Olof menar att framgång, det är viktigt. Det är allt. Och det tror jag han har helt rätt i! Vi vill lyckas, vi vill prestera och känna oss nöjda. Tricket är bara att definiera sin egen tolkning av ordet framgång. Vad är det för dig? När har du lyckats? Om jag vill kunna lyfta min egen kroppsvikt i marklyft för att nå framgång i min satsning på styrka, vad vill du lyfta? Eller vill du inte lyfta alls? Den typen av frågor menar författaren att vi ska ställa oss, svara på och därefter agera på. Dessutom uppmanar han oss att tänka både långsiktigt och kortsiktigt. ”Jag har för avsikt att …. idag.” Kontra: ”Jag har för avsikt att bli/verka/vara … i mitt liv.”

Jag har för avsikt att stå ut idag. Övriga frågor återkommer jag till.

Ibland orkar man bara inte mer. Bryt ihop. Kom igen. Det är också livet!

Ja, så kan det också kännas ibland. Nu ska jag städa, sen kanske jag får svara på frågan igen imorgon:-)

Det här inlägget postades i bebis, böcker, lifestyle, reflektioner. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.