Annons
Annons

Örtstämpelmassage på Yasuragi; varmt, mysigt och effektivt

Sist jag var på Yasuragi testade jag örtstämpelmassage. Jag vet inte vilken bild ni får i huvudet av namnet, men jag hade föreställt mig någon lintrasa med örter och olja i som terapeuten liksom stämplade på kroppen… Trots att jag verkligen undrade över vilken nytta det skulle kunna göra, är min nyfikenhet på örternas inverkan på kroppen och tekniker jag ännu inte testat större än min skepsis. Och tur är väl det!

Till att börja med var det inte alls små påsar med lavendel som trycktes mot kroppen. Istället väntade en stor maskin med ånga, värme och härliga örter på mig i det lilla, mörka och fina rummet. Min terapeut för dagen heter Jessica, och hon hälsar med ett lugnt, fast handslag, mjuk röst och stadig blick. Handdukstekniken sitter klockrent och trots min nakenhet känner jag mig fullständigt trygg och bekväm hela tiden.

Massagen inleds med varma handdukar på händer och fötter, därefter smörjs jag in i rikligt med ekologisk rapsolja för att mjuka upp musklerna och förbereda kroppen på att slappna av. Sen kommer själva ört-delen. Maskinen har nu stått och stånkat och jobbat upp rejält med värme en stund, och i någon form av tratt sitter en stor kudde med en mix av örter som lavendel, magnolia och ylang ylang. Det doftar mycket och det doftar ljuvligt! Kudden först sakta över kroppen, bit för bit, och värmen sprider sig som en löpeld genom rygg, axlar, ben… Effekten är slående och avkopplingen total. Jessica är lyhörd under hela behandlingen och svarar på frågor i början, när jag fortfarande är pigg och nyfiken, men tystnar sedan och låter mig svepas iväg av örternas inverkan. När det är dags att vända sig från rygg till mage orkar jag knappt ta mig runt:-)

75 minuters behandling låter väldigt mycket först, men det känns som en kvart har gått när jag varsamt blir påmind om att tiden är slut. Ett glas vatten och en stund för mig själv i det mörka rummet, sen är det dags att återvända till verkligheten. Tur då att det finns sköna stolar i lugna vrår att bara sitta och dåsa i en stund. Dricka lite te. Titta på vattnet och träden och tänka på ingenting. Samla ihop sig och sakta, sakta ta sig hemåt igen.

Massagen kostar cirka 1200 kr. Det är mycket pengar, inte minst med tanke på att det kostar pengar att komma in på Yasuragi till att börja med. Men. Det är värt det. Är det någon gång det kan vara värt att betala rejält för en behandling tycker jag det är just på spa, där man kan fortsätta koppla av i värme och njutbara miljöer även efteråt.

Det här inlägget postades i hudvård, inspiration, lifestyle, massage, Projekt Glädje, spa. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.