Annons
Annons

Från kokt ägg till det här…

Eftersom jag ofta lägger ut bilder och berättelser om när jag dricker proteinsmoothies eller tränar crossfit klockan sju på morgonen, kan det vara på sin plats med lite balans i bilden om mitt präktiga jag :-) En vanlig morgon i mitt liv går jag upp halv sex, äter två kokta ägg med smör, dricker en dubbel espresso med lite varm mjölk och tar mina d-vitaminer och omega 3 kapslar. Sveper ett stort glas vatten och drar sen iväg till boxen eller tar en springtur, och kommer hem lagom till det är dags att väcka barnen. Det är en perfekt morgon för mig, som tycker det är snudd på omöjligt att komma iväg för att träna på kvällen. När alla väl ätit, gjort läxor, myst, bråkat, borstat tänderna, läst, sjungit och somnat är jag helt slut. Då vill jag också sova. Eller säga några meningar till min man..

 

Denna morgonen såg inte alls ut så som jag vill. Upp tidigt, jo det stämde. Men sen… jag hann inte fixa ägg, utan åt ostmackor. Det blir jag inte mätt på, det räcker inte. Utan fett och protein försmäkta denna kropp. Det leder till andra spännande kedjereaktioner också. För helt plötsligt hade jag ingen stor aptit på lunchen, men blev däremot vansinnigt godissugen strax därpå. Och eftersom det stod en godisskål alldeles intill mig åkte handen ner. Jag äter nästan aldrig smågodis, blir liksom inte sugen – men nu. Oj vad gott det var! Oj vad sugen jag var! Oj vad illa jag mår nu… Kroppen skakar, och jag känner mig svag och har svårt att koncentrera mig. Mår illa, men vill ändå har mer. Kom plötsligt på varför jag inte äter godis! Och varför jag inte heller vill ha. Biverkningarna är lika illa som en bakfylla, energiförlusten är total och jag längtar inte efter sockerstimulansen när jag är mätt och nöjd av bra mat. Varken svårare eller mer komplicerat än så.

Nu håller jag mig undan godiset ett bra tag till. Men lördagsglassen och kladdkakan med familjen, den hänger med. Det är bra skit!

 

Det här inlägget postades i hälsa, mat, reflektioner. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.